Esko Männikkö för att få i väg mig

Det har blivit noll utställningar de senaste veckorna för att jag målar/arbetar med egna konsten på all extra tid som jag har. Härom dagen fick jag dock tips om Esko Männikkö på Nordenhake av fotografen och vännen Mats Lindfors. Tack Mats! I min introverta tillvaro hade jag missat att utställningen pågår.

Till saken hör att Esko Männikkö knockade mig och många andra med sitt foto redan på 90-talet. Han är född 1959 och fick sitt genombrott 1995. Då gjorde han samtidskonst av finländare vardagsrealistiskt fotograferade i sina udda hemmiljöer. Senare har han gjort liknande fotoprojekt i USA. På senare tid är det djur som fångats hans intresse och jag förväntar mig att det är starka bilder som nu visas på Nordenhake, precis som Mats beskriver i sitt blogginlägg.

Tipsar därför om utställningen Harmony Sisters. Passa på att se den om du befinner dig i Stockholm!

6_14312a

Publicerat i Utställningar | 2 Kommentarer

2 Responses to Esko Männikkö för att få i väg mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.