Alla dessa träd i skogen

Mitt bland RC-båtar, bad och jordgubbar kom vi i går att prata om skog och hur man hittar i en sådan. Mina tankar for iväg i följande banor:

Om ens konstnärskap i stort är skogen så finns det förbannat många träd som skymmer sikten för en eftersom man ständigt befinner sig mitt i. Det är svårt att greppa läget då och att vara klok och framsynt i ens ställningsta-ganden.

Ibland dyker det upp en stig som det går att följa ett tag. Ibland är det svårt att över huvud taget få någon vägledning från andras spår. Och kompass har man ju inte så ofta i konstnärsbyxfickan. Istället får man glo, orientera sig och irra runt efter bästa förmåga. Men man blickar kanske ut när man skulle behöva blicka in och man riskerar att fastna i de egna resonemangen när man borde vara på språng. Man vill för mycket eller vill för litet. För att inte tala om alla möjligheter och icke-möjligheter som korsar ens spår och som rör till hela planen om man nu hade någon sådan. När det är mycket glömmer man att det är bra att det händer saker. När det är stiltje kan man inte finna ro. Man stirrar förbi och väntar på sig själv och att man ska få till det. Eller att någon ska komma ner bland träden och viska ett förlösande simsalabim i ens öra.

Men aldrig ser man hela skogen.

IMG_6614     IMG_6634

Publicerat i Förhållningssätt, Insikter | 2 Kommentarer

2 Responses to Alla dessa träd i skogen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.