Allt tack vare en målning

Jag hade gjort en målning på beställning och fick frågan om jag ville komma till en ö i Vaxholms kommun för att leverera den. Ja, på så sätt skulle det bli gott om tid både att överlämna målningen, se holmen, umgås och äta en bit mat. Jag tackade ja och den 20 augusti 2011 tog jag och kärleken Waxholmsbåten till holmen för första gången.

Naturligtvis hade vi ingen aning om att den korta resan skulle komma att förändra våra liv.

Vi möttes vid ångbåtsbryggan. Redan efter några meter på stigen som sträcker sig över ön började jag låta. Jag suckade, pustade, ja, t.o.m. stönade lite. Blev rätt tagen. Målningen kom i den nya ägarens händer och vi hade en fin dag tillsammans men jag måste tillstå att jag var i ett inre livsrus.

Alla stora kärlekar börjar med en allra första kontakt. I det här fallet ledde det där första mötet till att det öppnade sig en möjlighet för mig att hyra del i huset jag besökte.Jag flyttade dit i början av maj i år och har sedan aldrig riktigt lämnat. Huset råkade nämligen under sommaren bli till salu och nu är det mitt blivande hem. Det har varit ett omtumlande år. På ett plan kommer livet att fortsätta som vanligt med jobb i stan och så men det blir ändå en stor omställning. Att bli fastboende på en ö utan bilförbindelse och att bryta upp från det liv man har kräver övertygelse och tilltro.

I dag är det julafton. Är här på holmen över dagen. Har skottat och trampat upp stigar i nysnön. Tänt marschaller och ätit skinkmacka. Det är så bra som det kan vara.

Önskar dig God Jul och ser fram emot ett spännande konstår 2013!

Ett speciellt tack till Peter och Caisa.

 

029    109

114    107

133   

IMG_8568   

IMG_8561    101

IMG_8748

Publicerat i Okategoriserade | 3 Kommentarer

3 Responses to Allt tack vare en målning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.