Glimtar från Florence Biennale

Har varit i Florens den 1-10 december för att delta i den Internationella Florence Biennalen för nutida konst 2011. Över 600 konstnärer från 70-talet länder deltog i denna åttonde upplaga av biennalen, som pågick 3-11 december. Jag visade själv tre målningar. Min placering i den enorma utställningshallen var lyckad och i nära anslutning till huvudingången och hela arrangemanget var mycket professionellt skött.

Tyvärr blev jag sjuk redan den 2 december. Åkte oturligt nog på lunginflammation, så varken vistelsen i Florens eller deltagandet i biennalen blev vad jag hade tänkt mig. Det blev mest säng och dvala för mig men då jag bodde endast 200 meter från Fortezza da Basso, där biennalen hölls, stolpade jag ändå iväg dit flera gånger. Något riktigt helhetsintryck har jag inte men jag fick i alla fall mina glimtar. Mest tittade jag i omgångar på all konst och jag såg mycket som var bra. Jag känner mig inspirerad av det och av att ha fått vara i ett sammanhang med nutida konst från i stort sett hela världen. Det gav perspektiv och kunskap.

Redan första veckan efter biennalen har det kommit flera intressanta inbjudningar till internationella utställningar och projekt. Trots att det blev som det blev ser jag deltagandet som värdefullt och ska ta de kommande helgerna till att fundera över förslagen och annat jag har planer på göra.

Ser redan fram emot 2012 som ett riktigt konstår.

IMG_5473     IMG_5612

IMG_5377    IMG_5383

IMG_5408    IMG_5455

IMG_5432    IMG_5425

Publicerat i Konst, Utställningar | 2 Kommentarer

2 Responses to Glimtar från Florence Biennale

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.