Gillar detta!

Jag har försökt hitta alternativ till de neutrala vita ytterramar som jag har använt på mina målningar i många år. Det är inget FEL på de jag har haft, men det är en sak att ha en bra lösning och en annan att hitta en som optimalt kompletterar det man målar.

För ett tag sedan testade jag en massa ramprover mot mitt måleri i verkligheten och hittade EN som tycktes stämma på ett självklart sätt.

I går kunde jag hämta hem den första beställningen.

Ramen är mörkt grå förutom på den främre kanten där den är svagt metallfärgad. Det framgår inte lika bra på bild som i verkligheten men den lyfter fram måleriet, ger en slags bottenklang som det kan vila mot. Samtidigt är den varken tråkig eller för dominerande. Det är först nu när jag ser det som jag vet vad jag har varit ute efter och jag är RIKTIGT nöjd med resultatet. Skönt, för jag har kollat på ramar i flera års tid.

Hur gör du med ytterramar? Har du hittat några som är bra eller har du kanske valt bort dem helt och hållet?

Målningen är förresten en av mina senaste. Jag målade klart den under konstrundan i april och sålde den vid samma tillfälle. Den är 32 x 32 cm.

IMG_6999

Publicerat i Måleri, Projekt | 4 Kommentarer

4 Responses to Gillar detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.