Fyra konstfunderingar i morgontrafiken

1. De flesta affärerna lär göras först efter femte säljförsöket. Innan dess har många tyvärr gett upp. Är det något liknande med konstnärligt skapande? Att de lyckade lösningarna OFTAST kommer till en först efter ett antal mindre framgångsrika försök?

2. Kan Vårsalongen verkligen vara så usel som många har sagt? Jag kollade igår tillsammans med goda vännen Marianne. Hade gett mig själv i uppdrag att spana efter det jag tyckte riktigt bra om istället för att slå in på kritikspåret. Det blev en svår uppgift. Det var någonting med helheten i salongen som gjorde att besöket blev ett besviket: Jaha? Där fanns bra verk men de försvann på något sätt i kampen mot den röriga helheten.

3. Bob Dylan ställer ut målningar på The Halcyon Gallery i London. Utställningen börjar på lördag och pågår till den 10 april. Jag undrar om hans måleri uttrycker samma känsla som hans musik och hans texter? Jag tror inte riktigt det. Och vidare: när jag målar lyssnar jag ofta på honom. Vad lyssnar han på när han tar penseln i sin hand?

4. De nya målningarna som jag har arbetat med den här veckan skiljer sig från det jag har gjort tidigare. Nu målar jag som jag har velat kunna måla. Hur länge kommer den känslan att hålla i sig?

IMG_4389 2     IMG_4409 2

Publicerat i Förhållningssätt, Konst, Utställningar | 2 Kommentarer

2 Responses to Fyra konstfunderingar i morgontrafiken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.