Julafton i Tällberg

Jag har bott i Sverige i många år men egentligen aldrig firat någon typisk svensk jul. Som finlandssvenska har jag växt upp med julbocken, kålrotslådor och 0 erfarenhet av Kalle Anka på julafton. Sådana arv skakar man inte av sig så lätt i ett nytt hemland. ;)

Mina jular har genom åren dock sett mycket lika ut. Några har jag arbetat. De flesta har jag tillbringat bland familj och vänner. Någon enstaka har jag varit ensam. Ibland har jag rest iväg eller bara hoppat över allting.

Av olika anledningar har jag den här julen hamnat i Tällberg vid Siljans strand. Det känns väldigt långt från allt jag har gjort förut. Man kan så klart inte säga att det jag upplever här är typiskt för hela Sverige men svenskt är det i alla fall. Så nu kan jag säga att jag firar en svensk jul. Sent omsider och intressant på sitt sätt.

Här några bilder från dagens långpromenad.

IMG_5755     IMG_5793

IMG_5807     IMG_5794

IMG_5800     IMG_5811

Publicerat i Inspiration | 4 Kommentarer

4 Responses to Julafton i Tällberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.