Att sluta cirkeln och gå till något bättre

Det är ett år sedan jag var på långritt och flög av i galopp så illa att jag landade på huvudet och skadade det samma ganska rejält. Millimetrar gjorde att jag klarade mig med livet i behåll. Ja, jag bröt inga armar eller ben heller utan kravlade mig upp med en gång, sade “nu var det huvudet som råkade illa ut”, tog hand om hästen och red den korta vägen tillbaka till stallet.

Sedan blev inget sig likt för en lång tid framöver.

Jag tappade måleriet och jag kunde inte arbeta med konsultandet. Ridning var inte att tänka på och mycket av sådant som vi gör på ren instinkt i vardagen blev för mig alldeles för komplext och krävande.

Nu skriver jag inte detta för att beklaga mig eller för att ta upp allt som var svårt. Det jag vill är istället att framhålla några positiva saker.

Det har naturligtvis varit ett jobbigt år men det har också varit ett nyttigt och lärorikt år. Jag kan numera t.o.m. känna viss tacksamhet att ha fått den här erfarenheten. Jag tycker att jag är klokare i dag. Definitivt starkare. Om inte i nacken så rent mentalt. Jag har lärt mig mycket om hur hjärnan fungerar, om inlärning och över huvud taget om vad som är möjligt. I dag VET jag att kroppen kan hela bara den får rätt förutsättningar.

Jag inser hur avgörande det var att jag träffade en läkare som visade på en väg för mig då mitt eget hopp höll på att överge mig. Bland annat började jag med visualisering för att fokusera på det jag klarade och på att bli helt bra igen istället för att bära på upplevelsen att komma till korta.

En annan sak är att jag har målat och arbetat mig till hälsa. Jag har tagit mig an nya uppgifter i den takt jag har mäktat med. Varje dag har jag tränat mig i att klara någonting nytt. Steg för steg har jag fått mitt liv tillbaka.

I lördags red jag sista gången för terminen (ja, jag har ridit lite försiktigt sedan några månader tillbaka). Vi fick välja hästar. Jag valde då att rida den häst jag som jag flög av för ett år sedan. Det kändes som att jag med det slöt en cirkel.

Jag är hel nu och går vidare.

Montana 1 109

Från en annan långritt någon annan stans. En kompis Peder tog bilden.

Publicerat i Uncategorized | 11 Kommentarer

11 Responses to Att sluta cirkeln och gå till något bättre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.