Mariestad Graffiti igen

Det är nio dagar sedan jag besökte silon i Mariestad. Sedan dess har jag tänkt mycket på graffitiprojektet och hoppats att det skulle dra till sig många bra målare så att det får möjlighet att bli något av vad det skulle kunna bli. Att det inte bara skulle visa graffiti så häftigt det kan vara utan göra det här i det oväntade, stadscentrala sammanhanget på ett samlande sätt. För en bred publik. Vara konst som är lätt att följa, delta i och tycka till om. Jag har hoppats att inte vanligt klotter skulle få för stor plats.

Först blev jag lite besviken. Den typens klotter jag ogillar finns naturligtvis här. Och kanske hade jag hoppats att man skulle ha hunnit längre med projektet. Sedan bytte jag fokus. Här händer massor varje dag nu. Där kranen befinner sig på översta bilden hänger nu en lodrät, välgjord fisk. Stora områden grundmålas inför besök av olika graffitimålare som ska vara på plats hela helgen. Intresserade prövar på att måla. Det strömmar till publik.

Det här projektet blir vad det blir.

Och det är modigt och roligt och intressant precis som det är.

IMG_8618

IMG_8630     IMG_8621

Publicerat i Inspiration, Konst, Måleri | 4 Kommentarer

4 Responses to Mariestad Graffiti igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.