Abstraction med Georgia O’Keeffe

För några New York-resor sedan såg jag utställningen Abstraction med Georgia O’Keeffe på Whitney. Nu visar de utställningen på hennes museum i Santa Fe, New Mexico. Det är också Georgia O’Keeffe Museum som har gjort filmen nedan.

Jag har skrivit tidigare om att jag aldrig var intresserad av Georgia O’Keeffes måleri innan jag besökte hennes museum i Santa Fe. Jag tänkte mest på blommor när jag hörde hennes namn och blommor har sällan förmått att locka mig till någon konstupplevelse.

georgia_okeeffe

I varje fall: Jag blev rätt tagen av besöket och av att lära mer om henne som konstnär. I dag finns det flera skäl till att Georgia O’Keeffe har en plats i mitt sinne. Hennes konstnärsöde har allt man kan önska sig av framgång och motgång och utveckling. Hon drog till New Mexico, som jag älskar, och hittade där SIN plats att skapa på. Hon är vackert fotograferad som få konstnärer och hennes måleri HAR intressanta dimensioner att ta del av. Hon ses som en av de stora i USA.

Fina Georgia O’Keeffe Museum är värt en resa.

 

Kolla tidigare inlägg:

Georgia O’Keeffe

Pusselbitar med O’Keeffe på

Publicerat i Konst, Konstnärer, Måleri | 2 Kommentarer

2 Responses to Abstraction med Georgia O’Keeffe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.