Måla vidare eller inte?

Det tillhör vardagen för en konstnär att förbättra det man redan målat och att måla över det som inte fungerar. Jag hade en period i höstas när jag rensade ordentligt i min produktion. Jag inte bara målade vidare och målade över, jag skickade ett antal dukar till tippen också.

Det var skönt. Ungefär som att rensa i och uppdatera sin garderob.

Efter det har det varit lugnt på Makeover-fronten.

Tills i förrgår. Jag höll på med en ny duk när min blick fastnade på en målning, som var med på min förra separatutställning. Den är helt ok. Den råkar stå här i studion bara för att den inte såldes då och jag har inte haft en tanke på att peta med penseln på den igen. Men nu sade mig något att jag skulle kunna göra den ännu bättre. Ge den en starkare känsloyttring.

Jag tänkte en stund på + och – och gick sedan loss på den.

Det är bara det att efter den där målningen har jag gått loss på fyra till.

Vad är det jag har gett mig in på?

IMG_4060

Publicerat i Måleri, Processen att skapa | 8 Kommentarer

8 Responses to Måla vidare eller inte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.