Den hippa, den lekfulla och den traditionella

Väljer man att avverka tre konstmässor på en eftermiddag så får man skylla sig själv. Ja, det blev alla tre för mig i går utan att det var planerat så. Just nu är jag därför ganska konstmätt, har ingen riktig distans och tycker det är svårt att plocka ut kärnan ur alla upplevelserna. Samtidigt har jag ett samlat intryck och vet vad jag vill fördjupa mig i.

Ska jag säga något så får det bli:

Market spelar i en division för sig. Har hip-faktor. Visar mycket som var bra. Är lättillgängligt. Dit tänker jag gå tillbaka. Konst av Richard Aldrich, Hanna Leena Heiska, Karin Wikström och Sara-Vide Ericson skvalpar överst bland mina favoriter. I alla fall efter en första scanning.

Supermarket ger intryck av "Alla kan och alla får uttrycka sig". Lekfullt men inte överensstämmande med min inre, personliga prototyp av vad god konst är. Det är mer som en kreativitetsverkstad. Det finns roliga saker att titta på och jag hittade Ville Rätys måleri, som jag tyckte mycket om.

Art Anglais känns som en traditionell konstmässa även om den är ny och presenterar sig som uppstickare. Den får nog svårt att göra sig gällande i konkurrensen med Market och Supermarket, som har starka varumärken, söker sig mot det nya och har ett intressant seminarieutbud. Samtidigt är Art Anglais ett komplement och de tre mässorna erbjuder helt enkelt på olika konstupplevelser. Det finns mycket att hämta på Anglais också.

Det var tänkt att jag skulle avsluta dagen med att gå på Konstnärsklubben Vårsalongen klockan 22, där Anna Odell var kvällens huvudgäst, men klockan 20 30 kroknade jag.

Jag hade deltagit i Supermarkets seminarium "Konsten att ta betalt". (som handlade om mycket av intresse men inte just om konsten att TA betalt)

1 1/2 timme kändes med ens som en lååång väntan. Allt trevligt sällskap från dagen var borta och ingen fanns inom räckhåll som kunde smocka mig in i en andra andning. Det blev hemfärd. Där och då.

Trevlig helg!

IMG_4541

Målning: Karin Wikström på Market

Publicerat i Konst, Konstnärer, Utställningar | 2 Kommentarer

2 Responses to Den hippa, den lekfulla och den traditionella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.