Intensiv målarperiod

På ön går livet vidare. Nu är andra vintern avklarad. Den var enkel väderleksmässigt och överlag en positiv upplevelse. Inte ens mörkret kändes jobbigt. Det är tvärtom magiskt att komma ut på kvällarna för himlen och havet har många nyanser som överraskar. Allt medan de upplysta fartygen drar förbi.

Dead-lines är bra. Jag har haft en sådan nu inför ArtExpo i New York i slutet på april. Jag har målat intensivt. Ja, i alla fall med mina mått mätt. Jag arbetar ju i stan om dagarna och har ett arbete som kräver mycket av mig. Konsekvensen, om jag ska få till måleriet, är att jag får säga nej till mycket som är roligt och viktigt. Så jag har haft skygglappar på mig och lagt all extra tid på att arbeta i nya ateljén. Gamla målningar har målats över och en hel del nya har skapats eller är på gång att bli klara.

Tycker det är spännande att följa hur måleriet påverkas av förändringen att flytta till huset på ön. Det är ingenting jag planerar men vissa saker ser jag ändå bevisligen. Det dyker upp ö-motiv ibland. Det har brutit fram nya färger och former. Och ibland är det helt övertydligt som med målningen nedan. Det är inte vårt hus jag har målat men rent omedvetet har jag ändå fångat känslan med huset och ön en stjärnklar vinternatt.

 

2I7A8025

Publicerat i Måleri | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.