Florence Biennale 2013

För två år sedan deltog jag för första gången i Florens biennalen. Eller ja. Mina målningar var med där. Själv blev jag sjuk innan vernissagen. Det visade sig vara lunginflammation och alla föresatser att göra något där i Fortezza da Basso krympte till några suddiga, snabba besök. Istället blev jag väl bekant med takets stockar på mitt lilla, lyhörda hotellrum.

I år ville jag därför tillbaka. Ville uppleva både biennalen och Florens med friska ögon.

Nu är det måndag och biennalen har pågått sedan i lördags. Det har varit intensiva och intressanta dagar. Känslan när hundratals konstnärer från olika håll i världen samlas och visar sin aktuella konst gör att man skakas in i nyttiga, uppdaterade perspektiv. Jag tycker mycket om staden också. Har promenerat i timmar och låtit tankarna fara fritt bland allt som här finns att titta på. Summa summarum har jag laddat och blivit inspirerad.

I morgon reser jag hem medan biennalen fortsätter t.o.m. den 8 december. Jag visar förresten två stora målningar (120×150) i år. Du ser dem nästlängst ner bland bilderna och biennalen kan du läsa mer om här.

 

Florence

Florence

Publicerat i Konst, Utställningar | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.