Porto-detaljer

När jag reser kommer jag ofta hem med detaljbilder från platserna jag har besökt. Jag fastar där istället för att förverkliga överskådliga vyer.

Så blev det i Porto också. Eftersom jag tilltalas av sliten och ruffig skönhet så fann jag mycket inspiration i stadens husväggar och fönster samt i delar av det klotter som mötte mig. Det är fascinerande hur verkligheten bjuder oss på färger och motiv som man knappt kan fantisera om. Jag kan inte säga att jag använder något av detta direkt i mitt måleri men indirekt kommer det med. På sätt eller annat.

Mer traditionella bilder från Porto kan du se här. Det är en stad som är värd att besöka om man tänker sig att resa till Portugal. Nu var jag där för BELA biennialens skull men jag trivdes också bra med staden.

 

     

   

   

   

   

Publicerat i Inspiration | 4 Kommentarer

4 Responses to Porto-detaljer

 1. Helena Lundman-Evars säger:

  Härliga foton! Och dessa fina husfasader som man aldrig kan se sig mätt på! Trevlig påskhelg till dig!//Lena

  PS! använder knappt hotmailadressen mer men min andra e-postadress tas inte emot här?

 2. Titti säger:

  Hej,
  Verkligen mycket att titta på. & Tack för att du säger till om e-mailadressen. Ska kolla upp det. Jag ska till Kristinestad i helgen. Glad påsk! Vi kanske ses?

 3. Minna säger:

  Fina bilder, intressanta detaljer och färger! Du har en alldeles egen stil med foton också! Och street-art är dessa också!

 4. Titti säger:

  Tack. Ja, det blev en del street art här också men jag hittade inget som jag tyckte så där riktigt mycket om. Det var mera klotter än konstnärligt uttryck. Kontrasterna mellan de gamla husen och det som målats på dem kan dock bli intressanta i sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.