Ketchup

Jag har behövt ha tankarna kring egna måleriet och konstnärslivet i fred ett tag.

Utställningen i Helsingfors gick bra och samarbetet med Helena och Edson Cardoso på AVA Galleria kommer att fördjupas ytterligare. Jag är mycket glad över de olika projekt vi gör tillsammans och det stöd som de ger mig i mitt konstnärskap.

Men sedan… Överlag… Så här är det: jag har för första gången fått uppleva en riktigt överväldigande ketchupeffekt som konstnär och då tar det lite tid att hitta sig själv. Jag vet inte hur det är med dig som läser men för mig har det varit så att jag jobbat hårt och varit van att driva själv för att något ska hända. Det har gått bra och jag har nått de flesta mål som jag har ställt upp men så händer någonting som jag varken har grepp om eller helt förstår. Det kommer plötsligt inbjudningar och möjligheter från alla möjliga håll i världen. Jag är på något slags nytt trappsteg i mitt yrke och måste hitta ett förhållningssätt till det. Det går naturligtvis inte att vara med på allt. Långt ifrån. Samtidigt intalar jag mig att ta vara på möjligheter som ges om de ligger i linje med vad jag vill. Så klart.

Nu har jag hunnit i kapp mig själv mentalt. Har tänkt om vad gäller årets planer. Kommer att ha ett fantastiskt intressant utställningsår med många resor och nya kontakter, som jag tror kommer att betyda mycket för min fortsatta utveckling. Några utställningar är klara och några andra är under planering eller i ansökningsprocess. Någon separatutställning med helt nymålat material blir det inte förrän tidigast om 1 1/2 år. Men arbetet för en sådan känns verkligt stimulerande. Jag har påbörjat projektet och hoppas kunna ha den utställningen på något riktigt önskegalleri. Var får bli en senare fråga.

Ha det gott! Jag ska torka lite ketchup.

ketchupeffekt283764823432

Publicerat i Förhållningssätt, Insikter, Konst, Utställningar | 8 Kommentarer

8 Responses to Ketchup

 1. Göran säger:

  Vilket underbart inlägg! Jag gläds med dig i dina framsteg, framgångar och utveckling!

 2. Titti säger:

  Tack! Verkar kunna bli ett fantastiskt år.

 3. Karin Mona Törnkvist säger:

  Jag gläds enormt med dig, Titti. Följer dig i dina förehavanden just för hur du verkar ta dig an konstnärsskapet. Är själv helt utan referenser i det fallet och plockar bitar från när och fjärran för att bilda mig och bygga mig ett liv med konsten i fokus. Jag önskar dig massor av ketchup och möjligheter att sålla där det behövs. …fortsätter följa… Kram, Karin

 4. Titti säger:

  Det var fint skrivet. Tack. Eftersom jag inte ingår i gruppen konstnärer med ex. konsthögskola (är själv psykolog) och de kontakter som följer på det har jag valt att gå min egen väg. Det är både stimulerande och lite läskigt. Just nu dock mest stimulerande och befriande. Det gäller att bygga på det man har/den man är istället för att låta sig hindras av det man inte har/är. Hoppas du hittar din väg.

 5. Ann säger:

  Livet är ett äventyr, ibland går det snabbt som satan, ibland är det yvigt och ogenomträngligt som sly i övergiven skog. Det gäller att ha koll på rätt sätt och rätt sak :)

 6. Titti säger:

  Ja. Det är en balansgång. Ibland krävs det mod bara att ta vara på de möjligheter man får.

 7. Sara säger:

  Vad härligt att det går så bra för dig! :)

 8. Titti säger:

  Tack. Det är roligt men det höjer också kraven och förväntningarna. Tror jag håller på att växa in i dem nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.