Stickad Street Art

På väg till studion i går möttes jag av dessa glada stuprör på Sankt Eriksgatan. Gjorde lite research och hittade ursprunget på Stickkontakt.

För att få historik till denna stickade form av Street Art kan du läsa om Knitta. Det började i Houston 2005. Sedan har rörelsen spridit sig över världen.

Ha en inspirerande söndag!

Publicerat i Inspiration | 4 Kommentarer

4 Responses to Stickad Street Art

 1. Helena Lundman-Evars säger:

  Hej! Roligt med virkade eller stickade stuprör! Föreslog faktiskt för en granne i fjol att vi skulle sticka en jättestrumpa till en rondellpelare här i närheten. I stället gjorde vi en liten rondellhund/bock med tillhörande lykta. Tyvärr uppskattades inte vår kreativa lek och hunden var borta följande morgon! Jag gillar verkligen små överraskningar i omgivningen. I Vasa fanns för något år sedan små ,små gubbar i pekfingerstorlek som var utplacerade i skarven mellan trottoaren och gatan. De upptäcktes till stor glädje av många småbarn. Ha en bra dag i studion!//Lena

 2. Titti säger:

  Hej och tack för trevlig kommentar! Det här skapande uttryck i vårt gatu-/offentliga rum väcker mycket känslor. Hela spektrat från ilska, förvåning, inspiration och varm glädje. En helt annan sak: Jag ska till Kristinestad nästa helg. Vore kul att hinna heja. Är du där då?

 3. Helena Lundman-Evars säger:

  Hej!
  Träffas gärna! jag brukar vara på Hemslöjdsgården på lördag förmiddagar! Kom gärna dit så får Du se mitt favoritställe i stan. Jag bjuder på kaffe, skall vi säga 10.00? Jag bjuder in Sussi också så kan vi minas gamla goda tider. Du borde också någon gång hinna besöka Dux, den fastigheten har fått sig ett ansiktslyft! Ser framemot att se dig! //Lena

 4. Titti säger:

  Jag kommer förbi och 10 blir bra. Ses då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.