Modet att gå vidare

Tänk dig en 70-årig man.

Som har fans i mängder över hela världen och som har skapat hela sitt yrkesverksamma liv.

Inom flera områden men framför allt inom musik.

Som är på turné. På en Never Ending Tour. Just nu i Europa.

I de olika arenorna skulle han lätt kunna leva upp till publikens förväntningar.

Framföra gamla hits så som publiken känner dem. Låta fansen komma nära.

Bekräfta dem och själv söka bekräftelse i deras applåder och exalterade rop.

I deras kärlek.

Men den här mannen gör inte det.

För han har gått vidare.

Med konsten och sin musik.

Som den han är och tillsammans med sitt band.

Med det vackraste av mod.

 

Han lever som han lär:

“What good are fans? You can’t eat applause for breakfast.”

”I was so much older then, I’m younger than that now”

     

     

Publicerat i Konst, Musik | 4 Kommentarer

4 Responses to Modet att gå vidare

 1. Göran säger:

  Blir både imponerad och lite förvånad. Spännande och häftigt att ständigt vidareutvecklas men hur kan man säga ”what good are fans?” dom fixar väl mat på bordet genom att köpa skivor, biljetter och merchandize?

 2. Titti säger:

  Tack. Det är många som tolkar (och övertolkar) allt han gör. Jag gillar inte riktigt det men får ju inse att jag också gör det. Här i blogginlägget tog jag med citatet för jag tror att han vidareutvecklas utifrån musiken och sig själv och inte går med håven efter applåderna. Jag tror att han bryr sig väldigt mycket om både musiken och sina fans men han vågar låta bli att ge fansen vad de förväntar sig. Jag tycker det är strongt gjort av vem som helst som skapar att göra så men speciellt av en person med hans långa erfarenhet. Själv tyckte jag att han var helt ålderslös i Globen. Ett med musiken och sitt band. Det var väldigt bra (i mitt tycke). Men svårtillgängligt och avantgardistiskt.

 3. Göran säger:

  Jag kan ganska lite om Dylan och när du kompletterar texten med ditt svar på min kommentar så känner jag mig inte längre så frågande till citatet.

 4. Titti säger:

  Jag har ju inget facit heller och man ska vara försiktig med lösryckta citat men jag har tolkat det som att man i sitt skapande inte ska låta sig styras av applåderna utan av det man konstnärligt måste/vill göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.