Den människan eller det mänskliga?

Jag målar nästan aldrig specifika människor. Det som istället intresserar mig är att försöka fånga det mänskliga; det gemensamma för många och det som tillåter att betraktaren väver in egna känslor och upplevelser i mitt uttryck.

För några dagar sedan fotograferade jag skulpturen nedan. Fascinerades av den och upplevde i den något liknande det jag själv om och om vill förmedla.

Att mitt i det förgängliga ha styrkan och modet att hålla huvudet högt.

 IMG_3979

Publicerat i Konst, Måleri | 6 Kommentarer

6 Responses to Den människan eller det mänskliga?

 1. Minna säger:

  Fin mission för din konst!

 2. Titti säger:

  Tack. Svårt men de gånger jag lyckas komma nära gör det värt.

 3. Mats Lindfors säger:

  Specifika människor står oftast i vägen för ett djupare och mera allmänmänskligt budskap eller frågor tycker jag. Och egentligen behöver man inte ens ha människor i bilden för att det skall handla om det mänskliga.

 4. Titti säger:

  Det tycker jag du har helt rätt i Mats.

 5. Ann säger:

  Den påminner mej dock om en målning jag fått för mej att jag såg hos dej.

 6. Titti säger:

  Det ligger något i det. Kanske fotade jag därför. Målningen var dock gjord innan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.