Drömmar

Vi har drömmar som motvikt till vardagens gång och vår medvetna vakenheten. Livsdrömmar sporrar oss, nattliga drömmar överraskar med osannolik fantasi och stunder av dagdrömmeri ger oss flykt eller vila. Drömmarna är av olika karaktär och har olika uppgifter att fylla.

Jag har skrivit om drömmar tidigare. De intresserar mig och jag tror att de har stor betydelse för hur vi mår och handskas med vår tillvaro. Tyvärr tar vi ofta inte drömmar på allvar eller bryr oss om att förstå vad de kan ge oss.

Drömmar har en koppling till delar av vårt skapande. Till det där som vi inte medvetet kan styra eller helt förstå. Som vi kan välja att stänga dörren till eller lära oss bruka.

Har tänkt att fördjupa mig i detta med drömmar och konst nu i sommar. Ha det som ett utvecklingsprojekt. Försöka lära mig mer.

För vad vore livet utan drömmar? & Vad vore konsten om den inte klev utanför det logiska och förklarbara?

Hur tänker du kring detta?

Har du några tips eller tankar som du vill dela med dig av?

IMG_6503 3     IMG_6503 2

Publicerat i Insikter, Inspiration, Måleri, Processen att skapa | 4 Kommentarer

4 Responses to Drömmar

 1. Mats Lindfors säger:

  Vad jag vet så använde sig Ingmar Bergman en hel del av sina drömmar i sitt skapande. Men själv så drömmer jag aldrig något som verkar vara användbart. Men har man omtumlande drömmar ska man nog försöka tyda och jobba med dom. Man ska lyssna och vara lyhörd på alla sina inre signaler tycker jag.

  Ditt blogginlägg skrämmer mig en aning för jag inser att jag har ont om egna drömmar. Men jag är ju rätt fri och kan göra mestadels som jag vill, då kanske man inte behöver ha några?

  Klart att jag drömmer om en värld där inga människor slåss och är elaka mot varandra. En värld med mer vänlighet och rättvisa. Men det är kanske en helt annan sak.

 2. Titti säger:

  Man har de drömmar man har och lever dem i olika omfattning. Kanske lever du mycket av din dröm redan? Hur som helst – det kan ligga stor kraft i drömmen, precis som i hoppet och jag fascineras av att så mycket är möjligt. Mina egna drömmar kan kännas stora för mig men har inget med resa jorden runt eller att bli rik eller berömd att göra. Jag drömmer mest om att vara frisk och stark, utveckla det jag arbetar med och att dela kärlek och vänskap. Eftersom konsten är så viktig för mig försöker jag leva nära äkta känslor och ta drömmarna på allvar. Tack Mats och trevlig fortsatt helg!

 3. Göran säger:

  Drömmar kan man prata mycket om och länge! Jag är nyfiken på bilderna. Dom är fantastiska!

 4. Titti säger:

  Hej, fotot har jag tagit i Icebar på Vasagatan. Det är alltså mönster i is som syns. Sedan vände jag på fotot här i bild nummer 2. Tyckte det blev något drömskt över det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.