Medan jag harvar på

Medan jag harvar som djupast i måleriet och mig själv är det mycket som händer i omvärlden. I det stora och i det lilla. Mången diktator sitter otryggt, hundar rastas och våren lurar i krympande snödrivor. Dagen till ära är det Internationella kvinnodagen. Det finns hur mycket som helst som kan anses viktigt eller värt att engagera sig i.

Ska man skapa behöver man dock ha ett visst mått av sinnesro. Själv blir jag lite världsfrånvänd i perioder av intensiv produktion. Inte så att jag inte bryr mig. Verkligen inte, men jag drar en gräns ändå för vad som får störa koncentrationen och skaparflödet.

Jag fascineras av hur olika konstnärer handskas med kontakterna till omvärlden, av hur tillgängliga de väljer att vara och hur kommunicerande de är. Och på vilka sätt. Medan en del varken vill vara lätta att nå eller tar någon aktiv del i exempelvis sociala media/nätets möjligheter bygger andra i stor utsträckning sin existens via de nya kanalerna.

Ofta undrar jag över detta. Inte i banor av rätt eller fel för jag ser det inte så. Men ändå. Jag tänker på konsekvenserna. Vad olika tillvägagångssätt kommer att medföra för enskilda konstnärer, för konstvärldens struktur och för alla konstintresserade i hur de kommer i kontakt med konst och konstnärer som intresserar dem.

Att vi står mitt i en förändring är klart. Hur vi ska förhålla oss till den är en annan sak.

Det skulle vara intressant att höra vad du har för tankar kring detta.

IMG_2619

Publicerat i Konst, Konstnärer | 2 Kommentarer

2 Responses to Medan jag harvar på

 1. Maria-Thérèse säger:

  Jag tycker det är jättebra – till största delen – att man så mycket enklare kan kontakta personer man är intresserad av, eller snarare, personer vars verk man är intresserad av. Att kunna nå ut till hela världen på ett ögonblick – att en Hollywoodfilm köper in mina bilder efter att ha snubblat över dem på internet, alla intressanta möten. Att kunna sitta hemma och jobba.

  MEN. Det där med att stänga av datorn. Den där off-knappen jag aldrig tycks hitta.

  Läsandet som förändras. Hur jag i förrgår försökte göra ctrl+z med en VANLIG BOK! Dvs, försökte klicka med vänsterhanden när jag råkade bläddra bort sidan jag behövde titta på.

  Tillgängligheten som aldrig tar slut.
  Att folk kan bli besatta av en person vars blogg de läser, följderna i verkligheten som det kan få.

 2. Titti säger:

  Tack. Vi verkar vara inne på samma spår. Jag tycker det är mycket positivt med det gränslösa och alla möjligheter som nätet ger. Ditt exempel talar för sig. Jag har också fått riktigt goda vänner via nätet, främst via bloggen och twitter. Samtidigt stänger jag av när jag behöver ro. Väljer i dag aktivt att göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.