Om storleken

I somras målade jag Brain Letters i miniformatet 20×20 cm. Just nu håller jag på med 150×120-dukar.

Det är lite skillnad. Jag kan inte säga att det ena är lättare eller roligare än det andra. Alla bilder kräver sitt och jag gillar utmaningarna som följer med olika format. Positivt med stora dukar är dock överlag att man får röra på sig istället för att sitta still och pilla.

Men så klart. Allt är relativt. 150×120 är ganska stort för mig men det är jättepyttigt om man jämför med exempelvis väggmålningar.

Man får försöka göra bästa möjliga av de förutsättningar man har.

Vad målar du i för format? Och om du inte målar själv – spelar storleken någon roll för hur du bedömer ett verk?

IMG_1212     IMG_1211

IMG_1204     IMG_1208

   Målningar av Blu i Berlin

Publicerat i Berlin, Konst, Måleri | 4 Kommentarer

4 Responses to Om storleken

 1. Mats Lindfors säger:

  Visst spelar bildstorleken roll. Det beror på motivet och vad man vill åstadkomma. Blev nyss förvånad hur mycket bättre en bild (fotografi) blev i 70 x 100 än när den var mindre. Som fotograf har jag ju fördelen att kunna bestämma storleken efteråt. :)

 2. Titti säger:

  Tack. Jag håller med och kan vara lite avis på hur du kan testa bildstorlekens betydelse med fotografi i efterhand. I måleriet blir det annorlunda men det är likväl spännande att arbeta med de olika förutsättningarna.

 3. Hanna säger:

  Är också inne på att det hänger på motivet. Kanske varje motiv har sin storlek.

 4. Titti säger:

  Ja, ibland hänger det säkert på att hitta rätt storlek. En detalj ur en målning kan bli häftig att dra upp. Precis så som Mats gjorde med sitt foto. Har faktiskt inte prövat att gå åt andra hållet. Ska fundera på det. Att gå ner i storlek alltså.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.