Konståret 2011

På nya årets fjärde dag går det inte att veta hur ens kommande år ska bli. En sak är dock säker. Jag har ALDRIG haft ett mera spännande utgångsläge. Framför allt vad gäller konsten. Och eftersom konsten är den rödaste tråden av mening i mitt liv så gör situationen mig verkligt tillfreds, motiverad och förväntansfull.

Det som redan finns med i kalendern för 2011 är:

 • Separatutställning i Tekniska nämndhuset, Stockholms kommun, 17-30 januari. Visar då befintligt måleri i deras konstförenings regi. Utställningen är öppen för allmänheten.
 • Stipendieresa till Berlin under våren för att fördjupa mig i stadens gatukonst. (Resestipendium ur Britt Paus Minnesfond 1982)
 • Separatutställning på Galleri Lorentzon, Stockholm, 7-31 maj. Visar nytt måleri i den första utställningen för detta galleri.
 • Grupputställning HORSES på Galleria Ferin, Helsingfors, 11-30 oktober.
 • Carrousel du Louvre, Contemporary Art Fair, Paris, 23-24 oktober.
 • Florence Biennale, Florens, 3-11 december.

Har utöver detta fått flera andra intressanta erbjudanden och möjligheter. Dock kan man inte vara med överallt och jag har tackat nej till, alternativt skjutit på, flera stycken.

Framförhållningen ger mig en efterlängtad arbetsro. Samtidigt känner jag på mig att det nya året kommer att leda framåt. Om jag bara fortsätter ha den rödaste av trådarna tydligt framför ögonen. Hoppas och tror att jag ska lyckas med det.

IMG_3017

Publicerat i Konst, Måleri, Utställningar | 10 Kommentarer

10 Responses to Konståret 2011

 1. Göran säger:

  Titti, Det är ju helt fantastiskt! Vad roligt. Mats skriver om talang och hårt arbete på sin blogg och här kom inlägget som stärker tesen!

 2. Titti säger:

  Tack positiva du! Allt är så relativt. Inser att detta är basic för många konstnärer men för mig är det ett mycket tydligt steg framåt och jag känner mig verkligt glad. Och sant är att jag har arbetat hårt för det. Med mina mått mätt i alla fall.

 3. Carola Ståhlberg säger:

  Du har verkligen ett intressant år framför dej. Vi kanske lyckas ta oss ner och se någon av dina utställningar. Ha det gott.

 4. Titti säger:

  Ja, det är väldigt intressant och roligt. Så kul det vore om ni kunde och ville komma. Rikta in er på vernissagedagen den 7 maj om det kan funka för er.

 5. Minna säger:

  Låter jätte bra med så spännande utgångsläge! Ditt hårda och målinriktade arbete bär frukt! Grattis!

 6. Titti säger:

  Tack Minna! & Allt gott till dig.

 7. Marianne säger:

  Så roligt att det går så bra! Hoppas jag får möjlighet att se någon av dina utställningar i år! Varmt lycka till!

 8. Titti säger:

  Det skulle vara trevligt att ses. Med eller utan utställning. Tack!

 9. Mats Lindfors säger:

  Vad kul! Och tror att det var bra att tackade nej till den andra. Det är lätt splittra sig och tappa fokus och kraft om man siktar på för mycket.

 10. Titti säger:

  Så är det nog. Men jag har behövt lite extra tid för måleriet. Det var därför jag drog ner på bloggandet bl.a. Nu känns det som att jag är i fas. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.