Hemma

Just nu är det hemma, hemma, hemma som gäller. Inga resor är inplanerade och julen och nyåret ska tillbringas i eget bo. I lugn och ro.

Ute är det ungefär så vintervackert som det kan bli. En fröjd för ögat. Det är grått. Men vackert och nyanserat. 1000 x grått. Det snöar lite lätt men inte värre än att fluffet kan sopas bort lite senare, om det alls behöver tas omhand just i dag.

Här inne i målarrummet är det varmt och skönt. Det är ett rum som andas aktivitet och som ger mig good vibes. Jag vill gärna vara här när jag inte är i studion. Tur för mig att rummet ligger centralt i hemmet så att jag inte drar mig undan genom att vara här. Tvärtom är jag tillgänglig för den som vill tala med mig och ha mig nära.

Hemma är jag nog också med planeringen för de kommande utställningarna i januari och maj. Typiskt nog, för den fas jag befinner mig i, åker jag känslomässig jojo inför det nya måleriet. Är det bra eller mediokert eller rent av dåligt? Det måste väl få vara så. Något man ska ta sig igenom. Det är bara att mumla ja, ja och jobba på. Lita på att processen leder fram till ens bästa.

Och jobba på ska jag göra nu med. Jag har identifierat 30 målningar för utställningen i januari och en bruttogrupp på 48 för separatutställningen i maj. Även om jag känner mig hemma så återstår massor att göra. Så klart.

IMG_0218

Publicerat i Måleri, Utställningar, Vanliga dagar | 4 Kommentarer

4 Responses to Hemma

 1. Minna säger:

  Skönt och viktigt att ha det bra hemma.

 2. Titti säger:

  Ja. Ett ställe att landa på mellan livets alla resor och utflykter. Allt gott Minna.

 3. Maya säger:

  Jag beundrar dig och din energi, verkligen!
  Återhämtning är aldrig fel. Själv ligger jag mycket lågt efter ett år av ”hets” och 80 nya målningar varav de flesta mycket stora. Nu finns det ingen energi kvar hos mig . Jag reflekterar och mysläser vad andra konstnärer jobbar med och det är så härligt och skönt:)
  Ha det så gott och trevlig julhelg och annat kul

 4. Titti säger:

  Jag såg ju din fina utställning på Edsvik och kan tänka mig vilket enormt arbete som låg bakom den. Det ska bli spännande att följa dig framöver. Själv söker jag just nu fördjupning vad gäller måleriet eftersom det är vad jag behöver där jag befinner mig. Känns bra. Lycka till med kommande projekt och ha en skön mellanperiod!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.