Nära men inte framme

Måleri kan vara så mycket. Att blanda färg, täcka ytor, avbilda, skapa nytt eller göra om. Att följa trygga vägar eller att kliva in i främmande portar. Ganska lätt när man håller sig till det kända men desto svårare när man utmanar den egna förmågan.

Jag är i en fas där jag balanserar vingligt mellan att tappa mina bilder/slabba för mycket och att komma vidare till en ny nivå av personlig abstraktion. (dit jag vill) Typiskt är att jag antingen blir NÄSTAN klar med en duk eller att jag går vidare och tycker mig förstöra den. Konsekvensen blir att jag har haft många dukar som har varit 10 före klara.

Och det funkar inte. Det säger sig självt. Det är som att resa men inte komma fram dit man ska.

Positivt är att jag är nära. Hellre det än att inte alls försöka.

IMG_1114

Publicerat i Insikter, Måleri, Processen att skapa | 8 Kommentarer

8 Responses to Nära men inte framme

 1. Hans Westlund säger:

  …måla över måla över måla över… till slut blir det som det ska

 2. Sara säger:

  Du kommer snart dit ska du se, ibland får man ha lite extra mycket tålamod även om det kan vara nervpåfrestande.
  Härlig bild! Övergiven byggnad?

 3. Titti säger:

  Hans – Jo, så är det. Men även om man fattar det så är det ibland svårt att komma vidare. Det är väl för att man balanserar på gränsen till den egna förmågan. Dock inget jag klagar över. Tvärtom. Det är spännande. Men svårt.

 4. Titti säger:

  Sara – Tack. Jag kommer i varje fall närmare och närmare. Porten är en vanlig gatuport någon stans i Berlin. Kommer inte ihåg exakt var jag fotade. Dock inget övergivet hus. Ha det bra!

 5. Mats Lindfors säger:

  Jag tror att man måste lägga bilder åt sidan i veckor och sedan återkomma. Intensivt bildarbete förblindar. Till slut mister man nog omdömet. Hur många bilder har du på gång samtidigt?

 6. Titti säger:

  Nja, att lägga undan dem är nog inget problem i mitt fall. Det är vanligt att jag fått vänta något år för att få till sista finishen, så som jag önskat. Det handlar mer om att vilja komma vidare ett steg i det egna uttrycket. Svårt att förklara men det är inget jag är ensam om. Det hör till konstnärskapets utvecklingssteg och man kommer ju glädjande nog närmare och närmare bara man inte fjärmar sig från utmaningen. Vad gäller antalet pågående målningar så är de många och i olika faser. Jobbar med några åt gången i studion och några hemma. Lägger åt sidan när jag inte kommer längre. Fortsätter när jag vet. Senaste dagarna har känts mycket bra. Har kommit vidare med flera målningar som jag tidigare har stampat på stället med. Tack ska du ha, Mats.

 7. Mats Lindfors säger:

  Jag kan tänka mig hur denna känsla känns att vilja komma vidare. Men inom foto så måste man arbeta på ett annat sätt. Det går inte att göra efteråt i så stor utsträckning. Tycker mig se förbättringar i ditt fotande på senare tid. En systemkamera och Lightroom skulle göra det ännu bättre tror jag.

 8. Titti säger:

  Ja, det är ju något positivt – en utveckling och helt rätt så går det inte att jämföra med fotandet på det sättet. Stort tack för att du uppmuntrar och tipsar mig om fotografering och kamera. Känner själv att det snart är dags.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.