Visa pågående målningar?

Ibland känns det lite märkligt att vara oljemålare och att visa så pass få av de målningar jag gör här i bloggen. Mina inlägg illustreras oftast inte av professionella bilder utan av mina fotografier. Jag uppskattar själv en del kollegors generositet när de berättar om och visar bilder på målningar och pågående arbeten men själv drar jag mig för det.

En sida är att jag ogärna vill publicera målningar innan de visas officiellt på någon utställning, en annan är att jag tar lång tid på mig innan jag sätter punkt och vet att nu är en specifik målning DEFINITIVT klar. Jag vill ge arbetet den tid det behöver och tycker inte om att ha versioner av mina målningar på nätet.

Men ibland så. Det är klart att jag kan göra undantag. Målningen här är KANSKE klar.

IMG_1734

Publicerat i Konst, Måleri, Processen att skapa | 15 Kommentarer

15 Responses to Visa pågående målningar?

 1. Hans Westlund säger:

  Var och en gör på sitt vis. Själv lämnar jag mina bilder öppna för kritik och respons. Därigenom blir jag ibland hjälpt till fortsättningen.. ibland blir de även sålda. Jag tycker om att se dina bilder, men du skriver också väldigt bra så det gör att jag fortsätter att komma tillbaka till din blogg. Så det är inte bara för att du är en så fin människa ;)

 2. Titti säger:

  Tack Hans. Fint sagt av dig. Jag tycker mycket om ditt sätt att arbeta med bloggandet men har ju själv valt en lite annorlunda väg. Fick mig en tankeställare. Många följer väl min blogg och FB-sida för att de är intresserade av måleriet och exempelvis inte av min egen fascination för gatukonst. En balansgång jag ska fundera mer på. + Tacksam för synpunkter.

 3. Instämmer i Hans kommentar. På din blogg är texten alltid av mycket hög kvalité. Det är mest därför jag läser. Jag tycker att dina foton är vackra och inspirerande också. Dessutom blir jag väldigt nyfiken på dina målningar eftersom jag inte får se dem;).
  Fortsätt som du gör!

 4. Titti säger:

  Hej Lotta och tack för detta. Jag tar till mig det du säger.

 5. Elin säger:

  Jag skulle gärna se mer av dina målningar, men är här och läser även utan dem. Själv visar jag det mesta, både pågående och färdiga, men brukar spara några inför utställningar. Gör som du känner blir bäst för dig.

 6. Maya säger:

  Instämmer med Hans och Lotta!

 7. Titti säger:

  Tack båda!

 8. Mats Lindfors säger:

  Det skulle kännas bra om du fick in lite mer färdiga verk ibland. Dom vill jag gärna se mer av. Förstår att det kan vara känsligt under arbetets gång.

 9. Titti säger:

  Ok. Jag ska tänka på det. Tack Mats.

 10. Sara säger:

  Härlig målning, jag gillar kontrasten mellan bakgrunden och huset!

  För övrigt så skriver du väldigt intressanta blogginlägg, och jag gillar även fotografierna som medföljer. Men det är främst texten jag besöker bloggen för. Det är självklart väldigt roligt att se dina nya verk när du känner att du vill visa dem, men det är inget ”måste” på bloggen. Ifall folk enbart är intresserade av dina konstverk och inte av själva skrivandet, så kommer de antagligen att hålla koll på uppdateringar på hemsidan. :)

  För egen del tycker jag att det är roligt att visa små detaljer av ”work in progress”-målningar/teckningar då och då, speciellt ifall det är ett projekt som drar ut på tiden. Jag visar dock sällan ett helt konstverk som WIPs, enbart fragment.

 11. Titti säger:

  Tack du också Sara. Värdefullt med återkoppling, faktiskt. Jag har försökt med detaljbilder många gånger men tycker inte jag får till det riktigt. Du är bra på det.

 12. Sara säger:

  Tack Titti! Det beror kanske lite på ens stil, ifall det fungerar. Det är enklare för mig att fota en liten detalj utan att någon kan få ett begrepp om helheten, eftersom jag oftast tecknar och målar extremt noga ner på pyttedetaljnivå.

 13. Titti säger:

  Förstår det och kul att det fungerar. Ha det!

 14. Jag tycker att det är en fin målning som den här.
  Men om jag skulle gissa på något, så kan det kanske ske någon form av förändring med den centrala ljusa färgkroppen. Bara ett helt töntigt ögonblicksinfall från min sida…..

 15. Titti säger:

  Jag vet faktiskt inte ännu. Behöver inte skynda heller. Tror att det blir någon smärre justering. Och tack, Carl-Gustaf för kommentaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.