Litet steg mellan mörker och ljus

Ett av projekten som för några dagar sedan pockade på min uppmärksamhet ville inte låta sig parkeras. Och absolut inte strykas. Jag fryste därför annat måleri för några dagar och fixade sex stycken nya dukar som jag grundade och nu har hunnit måla på i två omgångar.

Dag ett kändes hela projektet ganska hopplöst och mörkt. Jag ville någonting men såg inte spår på dukarna som dög. Eftersom mycket var nytt kunde jag inte falla tillbaka på gammal kunskap eller kända manér. I går började jag dock uppfatta någon slags möjlighet i experimentet och i dag är jag riktigt förväntansfull inför arbetet.

Att pröva nya idéer har sina risker. Det är ett pyttelitet steg mellan mörker och ljus, mellan fiasko och framgång. Men för att något nytt ska få en chans att komma in i ens bilder måste man ibland riva sådant som står i vägen.

IMG_1413

Publicerat i Förhållningssätt, Måleri, Projekt | 6 Kommentarer

6 Responses to Litet steg mellan mörker och ljus

 1. Hans Westlund säger:

  Kloka ord. Lycka till.

 2. Anna säger:

  Har du några konkreta tips hur en konstnär ska närma sig gallerier för att kunna ställa ut?
  Hur gjorde du i början?

 3. Titti säger:

  Tack Hans.

 4. Titti säger:

  Anna, det finns nog inget bra kort svar på din fråga men bland det viktigaste är att göra ett relevant urval så att man närmar sig gallerier där ens konst kan passa in. Jag tror gallerister är väldigt trötta på konstnärer som inte gör något förarbete utan går på allt. Sedan bygga relation och vara tydlig. Fråga om de söker nya konstnärer och hurudan deras process i det sökandet är. Svara upp mot det. Bygga vidare. Kontakter är viktiga men har man dem inte så får man göra mera själv. En viktig fråga för en själv är också var man ska lägga ribban, i vilka sammanhang man vill ställa ut. Låg ribba och det här arbetet borde vara lätt. Högt lagd ribba – man kan få jobba hårt för att lyckas.

 5. Sara säger:

  Skönt att du kom vidare, de där låsningarna kan få en att känna viss maktlöshet ibland.

 6. Titti säger:

  Ja, fast jag hade nog inte någon låsning. Innan man ser vart man ska är det jobbigt men det hör ju till om man ska arbeta med nya projekt/målningar. Det är bara att försöka ta sig igenom. Jag tog det med ro. (:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.