På plats och lite till

Det var en skön resa. Alternerade mellan att läsa, slumra eller titta på molnkonstruktioner och mönster i pyttelandskapen. Framme i Paris hanns inte med så mycket mer än en promenad i närkvarteren och lite handling innan jag sade Bon Nuit till mig själv och lilla hotellrummet.

Jo, blev påmind om läkaren Nisse Simonsons bok ”Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?” på ett möte i går. Hittade och köpte den sedan på Arlanda. Den beskriver på ett underhållande sätt hur vi kan påverka vårt välbefinnande med hjälp av tankens kraft. Jag är inte mycket för klämkäckt positivt tänkande i bokform även om jag själv är positivt lagd och värnar om det konstruktiva. Den här boken läste jag dock med stor behållning och kan varmt rekommendera den.

Som Shakespeare uttryckte det i Hamlet: ”There is nothing either good or bad, but thinking makes it so.” (ur bokens förord)

Undrar vad det blir för erfarenhet i dag?

IMG_1859     IMG_1862

Publicerat i Inspiration | 3 Kommentarer

3 Responses to På plats och lite till

  1. 1000tavlor säger:

    Tack för tipset, det är mycket intressant det där. Och ha det fint i underbara Paris.

  2. Titti säger:

    Tack. Har det jättebra. Allt gott!

  3. Titti säger:

    Bloggar troligtvis inte innan jag är hemma igen. Segt och opålitligt med tekniken. hinner inte riktigt. Lägger tiden på här & nu istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.