Hitta linjen i den kreativa röran

Idéerna om möjliga konstprojekt kan bli för många. Antalet pågående arbeten likaså. Jag hamnar inte ofta i ett läge att ha det så. Tycker mig vara bra på att sortera idéer och se deras varierande grad av existensberättigande i takt med att jag får dem. Och även om jag trivs med att uppleva mycket så undviker jag att hamna i överflödets splittrande nollpunkt vad gäller intryck. Skyddar mig och stänger av.

Efter Berlinresan var jag dock där. I en dynamisk men destruktiv kreativ röra. Idéerna svämmade över och det pumpade på med nya. Precis som att man har en stresströskel så har man också en intryckströskel. Över den och man tappar kontrollen. Planerna man haft spricker och tankarna hoppar runt utan att få ro.

För att det blev så har jag använt helgen till att gå till botten med olika tankar och att än en gång strukturera upp mitt arbete. Framför allt att öronmärka sådant som jag ska parkera eller helt skippa.

Nu ter sig situationen hanterbar. Hur gärna jag än skulle vilja testa några uppslag och arbeta med exempelvis de nya stora dukarna så ska jag inte göra det. Veckan har sin genomarbetade plan och jag ska försöka finna ro och arbetsglädje i den.

Jag önskar dig en konstruktiv vecka!

 IMG_1354

Publicerat i Berlin, Förhållningssätt, Insikter, Inspiration, Processen att skapa | 4 Kommentarer

4 Responses to Hitta linjen i den kreativa röran

 1. Sara säger:

  Det låter mycket förnuftigt, jag hoppas att allt går planenligt och att du får riktigt roligt på vägen!

 2. Titti säger:

  Tack, Sara. Denna ständiga balansgång mellan känsla och förnuft …Skapandet behöver båda.

 3. Mats Lindfors säger:

  Att man bara kan ta emot en viss mängd intryck är något som jag har märkt av många gånger. Ungefär som man häller vatten i en tratt och häller på för häftigt. Då rinner det över. Det gäller att ha det rätta flödet. Förstår att du har fått väldigt många intryck den senaste tiden. Och att det kanske har spillt över.

 4. Titti säger:

  Det är precis som du skriver. Och så kan det ju bli ibland av olika anledningar. Jag tror det är bra att försöka göra något åt överflödet så snart som möjligt. Är man över gränsen så är man. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.