Rastlösheten i en påse

Stoppar ner rastlösheten i en förvaringspåse och sträcker på mig. Är beslutsam och stark. Tänker inte låta kvasihinder hålla mig tillbaka i dag.

Att vara frustrerad och rastlös är slitigt men positivt. Känslorna är tecken på att man vill någonting, att man vill förändra. Utveckla eller utvecklas. Tricket är att förstå vad det är man vill och hur man kan ta sig åt det hållet.

Jag inser med tydlighet att min frustration bygger på två saker. Dels har jag avslutat ett projekt som betyder ovanligt mycket för mig men har ännu inte visat det för omvärlden. Dels har jag nu andra projekt att ta mig an och jag måste sträcka mig till mitt yttersta för att glida över den egna ribban av förväntningar och krav.

Både du och jag förstår att det bara finns en sak att göra i ett sådant läge.

Att man börjar röra sig framåt genom att ta ett steg i taget.

IMG_9958

Publicerat i Förhållningssätt, Insikter, Processen att skapa | 4 Kommentarer

4 Responses to Rastlösheten i en påse

 1. Marianne säger:

  Små steg och stillastående är också tillstånd av rörelse. Önskar dig inspiration och massa positiv energi!

 2. Titti säger:

  Tack Marianne. I dag är det positivt. Ha det så gott själv.

 3. Nathalie säger:

  Hur arbetar du med projekt Titti? Skriver du projektplan och utarbetar en tidsplan och gör en ny när du är halvvägs genom det du håller på med för närvarande? Jag funderar lite på arbetssätt nu eftersom det är första gången jag arbetar med ett årslångt projekt med tydliga mål. Det har också givit mig enormt fokus och bra resultat hittills. Men jag är lite rädd för att alltid behöva arbeta i årslånga projekt. Sträcker sig några längre fram, kanske på två år, eller är det för lång tid att överskåda? Hur ser du på saken?

 4. Titti säger:

  Det har sett olika ut. Det är ett projekt i sig att måla för en större utställning och ännu en dimension att arbeta med olika teman. Förutom i sommar har jag aldrig bara arbetat med ett projekt i taget utan växlar vanligen mellan några. Jag gör enskilda målningar också som inte verkar passa in i något projekt. I långa loppet faller de ändå på plats. Någon stans, på något sätt. Vad gäller planer så är jag strategiskt lagd. Tänker långt fram i annat också. Jag börjar med övergripande mål som ger mycket frihet och bryter tidsmässigt ner exempelvis per månad vad jag ska göra. Justerar och ändrar kontinuerligt. Är öppen för idéer som kan förbättra. Försöker ha god framförhållning. Har delmål och blir allt mera konkret ju närmare målet jag kommer. Vissa projektidéer har jag slitit med under lång tid. Andra har kommit till mig. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.