Olidlig spänning

Vad spännande det är! Valdag i hela landet och val också på ett privat plan.

Det är självklart för mig att rösta. Jag tycker att det är en plikt och en rättighet, grunden till vår demokrati, som man ska bejaka. Många har förhandsröstat men själv ser jag fram emot att ta mitt röstkort i nypan och promenera bort till vallokalen just i dag. Kanske som en symbolisk handling och upplevelse. För att fånga stämningen och stundens allvar.

Vad har då detta med min konst att göra? Jo, förutom att gå till vallokalen ska jag också tänka över några privata val.

Att göra val är inte alltid lätt men faktiskt det som leder framåt åt något håll. Så precis som att resultatet av dagens politiska val för oss åt ett visst håll vet jag att mina egna privata val får konsekvenser för mig och min konst.

Dels väljer jag BORT. Lämnar inga bidrag till aktuella samlingsutställningar. Hur gärna jag än skulle vilja. Dels väljer jag TILL. Efter Kistamässan väntar utställningen i Paris i oktober och jag skissar på urvalet målningar till den. Sedan har jag två separatutställningar som jag vill göra mitt allra bästa inför. Det arbetet pågår men jag bär på en känsla att jag kan styra upp ytterligare. Som om det finns något för mig att nå som jag ännu inte riktigt har greppat. Det ska jag försöka komma nära i dag. Förhoppningsvis leder det till några personliga Titti-val som ger konstruktiv stadga och fart åt projekten.

En spännande dag i det stora och det lilla.

Ha det!

IMG_9944

Publicerat i Förhållningssätt, Inspiration, Projekt, Utställningar | 4 Kommentarer

4 Responses to Olidlig spänning

 1. Sara säger:

  Det mesta man gör beror på olika slags val, medvetna som omedvetna. De flesta beror kanske på vana (t ex morgonrutiner innan jobbet), de större och i vissa fall viktigare på grund av lång eftertanke eller en snabb avlyssning av hjärtat. Det är ganska vettigt att försöka minnas detta, att man faktiskt gör ett val i de flesta av sina handlingar, hur vardagliga de än kan tyckas.

  För övrigt så förtidsröstade jag i fredags, eftersom jag inte är överdrivet förtjust i att trängas med folk. ;) Tycker att det är kanon att den möjligheten finns i Sverige!

 2. Titti säger:

  Håller med och vi gör ju till och med val när vi INTE väljer någonting. Tack, Sara och ha en bra dag med ditt tecknande.

 3. Lena Ohlen säger:

  Jag var uppe tidigt och behövde inte trängas i vallokalen. Jag håller med dig om det där med val i livet men det var en nödvändig påminnelse pm att man faktiskt väljer också när man inte väljer. Idag väljer jag att konsentrera mig på två målningar som jag vill få färdiga. Ha en bra dag!

 4. Titti säger:

  Tack! Hoppas det går bra med målningarna, Lena. Själv ska jag iväg nu och rösta nu vid 13-tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.