Här kan du se min utställning

Jag visade BRAIN LETTERS på mässan – 44 målningar i 20 x 20 med följande projektbeskrivning hängandes på första kortväggen:

Projektet är genomfört under sommaren 2010.

En olycka gav mig hjärnskakning. Istället för att vila från måleriet valde jag att gå ner till ett format som jag tyckte mig behärska. Det blev 20×20 cm. Jag köpte frimärken och började leka med de små fyrkanterna. Jag klistrade frimärken och målade. Den ena duken efter den andra. Totalt blev det 44 målningar.

BRAIN LETTERS var inget planerat projekt. Det blev till av sig självt. Som små brev till världen och dig.

På andra kortväggen hängde en kompletterande målning – The Postman.

Jag sålde flera målningar och fick några följduppdrag så sammantaget fick mässan godkänt för min personliga del. Tyvärr var den dock inte så välbesökt som jag hade förväntat mig.

IMG_0838

IMG_0832

IMG_0959     IMG_0964     IMG_0963

Publicerat i Konst, Måleri, Utställningar | 4 Kommentarer

4 Responses to Här kan du se min utställning

  1. Fint måleri tycker jag. De skriver om hjärnskakning. Var det möjligen så att frimärkena förlöste någon spärr inom dig och så att säga hjälpte dig på traven att återfinna vägen till bildskapandet? Betraktar du frimärkena som likvärdiga inslag i bilden jämfört med det målade?

  2. Titti säger:

    Intressant fråga. Det var snarare så att när jag gick ner till 20×20 så såg jag något komiskt i att måla så smått. Det blev lekfullt. Har aldrig gjort något med frimärken utan fick bara plötsligt den idéen och åkte till an frimärkshandlare och valde några påsar färggranna märken. Frimärkena var tacksamma att arbeta med och gav något i bilderna att relatera till. Målningarna blev en kombination av pyssel och måleri. Jag tyckte mycket om att göra dem. Sedan ett tag håller jag på med mitt vanliga måleri igen. Jag är övertygad om att småmålningarna hjälpte mig komma tillbaka. Jag behövde heller aldrig ha någon ofrivillig paus i målandet.

  3. Sara säger:

    Vad roligt att det gick bra, fast trist att mässan inte var så välbesökt. Det behövs kanske mer reklam (och tidigare) till nästa omgång, jag såg nog inget alls förutom en annons i Metro på startdagen. Hur som helst var det en fin utställning, och mycket trevlig mässa överlag!

  4. Titti säger:

    Jag undrar också över marknadsföringen. Den var ytterst bristfällig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.