Hemskt mycket hej!

Jag är en lättillgänglig typ som sällan isolerar mig från omvärlden. En del konstnärer känner att de behöver förskjuta/försaka det sociala livet. Jag förstår behovet men själv stänger jag endast av för kortare stunder. Konkret när jag målar eller om jag VILL vara i fred. Möten, kontakter via blogg, facebook och twitter ger mig nämligen intryck, utbyte och vänskap som jag uppskattar väldigt mycket. Både för mitt arbete och rent personligen. Och det är sällan som jag känner mig stressad på grund av det sociala.

Ibland blir det dock extremt. Just i dag sitter jag med en massa utskick inför Kistamässan och i kväll ska jag på tweetup med drygt 100 andra twittrare här i Stockholm. Och det är bara uppvärmning inför nästa veckas monterdagar. Torsdag till söndag på Kistmässan kommer att ge MASSOR av fina och intressanta möten. Om jag tar vara på möjligheterna.

Jag undrar nu vad du tycker om den sociala aspekten – för konstnärskapet specifikt eller för dig personligen? Det skulle också vara intressant att höra om du är positiv eller negativ till sociala medier?

Hemskt mycket hej!

(Tweetup= twittrare träffas irl.)

IMG_0262

Publicerat i Facebook-sida, Konstnärer, Twitter, Utställningar | 4 Kommentarer

4 Responses to Hemskt mycket hej!

 1. Maya säger:

  Hej Titti
  Vill med detta passa på att önska dig ett jätte stort lycka till på mässan.
  Jag ska försöka ta mig ditnågon av dagarna. Det är vid sådana här tillfällen som jag kan känna att avståndet till Stockholm nog är rätt så stort även om jag inte vill låtsas om det(:
  Det du tar upp här kan jag nog tänka mig vara ett problem för en del men i mitt fall så är jag ingen social person till min läggning och behöver därför inte tänka på det.
  Ha det så gott
  hälsningar
  Maya

 2. Titti säger:

  Tack Maya. Jag blir så klart glad om du kommer men vet hur det kan vara med avstånd och tid. Allt gott till dig!

 3. Sara säger:

  Själv har jag varit tämligen asocial (jämfört med ”de flesta” andra vill säga) sedan jag var liten. Veckorna flyter lätt förbi utan att jag har något slags socialt umgänge utöver kontorskollegor tre dagar i veckan, och några ordbyten med de andra i ateljékorridoren. Det är inte så att jag avskyr att umgås med folk, jag glömmer oftast bara bort det. Det är dock något jag arbetar på lite lätt, eftersom stimulansen av umgänge med olika slags människor både får mig att bli piggare och dessutom inspirerar och är lärorik.

  Sociala medier är ett suveränt verktyg, det där Facebook-kontot har verkligen varit till stor hjälp för min del när det gäller att hålla kontakt med vänner och släktingar. Twitter har jag aldrig provat, men andra slags forum som till exempel deviantART ger mig en hel del i form av nya kontakter, kunskap, idéer och inspiration.

 4. Titti säger:

  Det verkar som att du precis som jag själv har stor glädje av kontakterna via sociala media. Man vet ju bara själv vad som är rätt omfattning och balans. Roligt när det ger så mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.