Vernissageyra

Konsthösten på gallerierna slamrade igång i går och jag passade på att göra en liten vernissagerunda.

Jag började på Galleri Magnus Karlsson där man firar 20-årejubileum och visar en samlingsutställning med galleriets konstnärer. Därefter begav jag mig till lilla konstcentrat i Vasastan och kollade utställningarna på Galleri Andersson/Sandström, Galleri Flach+Thulin, Galerie Nordenhake och Crystal.

Om några av utställningarna kan du läsa i DNs konstrecensioner.

Man kan se på konst på olika sätt och jag är glad att kunna slinka förbi alla försök till konstkritikerroll i den här bloggen. Personligen vill jag att konsten ska göra något med mig. Jag vill att den ska beröra mig PÅ NÅGOT SÄTT. Mest av den varan hittade jag på Galleri Magnus Karlsson, som överlag är ett av mina favoritgallerier i Stockholm. Annars kom jag hem med en ganska tom känsla.

Trevlig helg!

IMG_9763     IMG_9780

IMG_9784     IMG_9778

Publicerat i Konst, Utställningar | 6 Kommentarer

6 Responses to Vernissageyra

 1. Mats Lindfors säger:

  Hmmm. Vi verkar att tagit helt olika rundor. Jag fick årets största upplevelse på Gun Gallery, på Runebergsgatan. Det är mycket sällan man får uppleva något så stort och omtumlande. Men härligt, härligt, när det sker. Få se om jag hamnar i norra konstklustret under helgen.

  Hoppas att du var till Torö idag.

  Trevlig Helg!

 2. Titti säger:

  Läste om din upplevelse på Gun Gallery. Tack för tipset. Det måste jag ju kolla. Kom tyvärr inte iväg till Torö i dag p.g.a. ett möte jag måste ta. Blir på tisdag istället.

 3. Hanna säger:

  Tack. Här får jag tips inför helgen.

 4. Titti säger:

  Ja och vernissagerna fortsätter den här helgen. Exempelvis Lars Bohman Gallery har vernissage i dag lördag. Trevlig helg!

 5. Hur uppfattade du Gunilla Klingbergs Parallellareal curry lines? Jag klickade på länken och såg en bild med röda band över ytorna i ett rum. Texten talade om andlighet, mystiken i det vardagliga, spiritualism etc. Kändes det så tro?

 6. Titti säger:

  Jag tyckte att utställningen var mycket genomarbetad och konceptuellt intressant men det är inte den typ av konst som jag dras till. Den var sevärd för precis det den är men berörde mig inte. Som jag skrev i inlägget så vill jag gärna känna något.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.