Va tusan!

Den här morgonen blev ingenting som jag hade tänkt mig.

Både jag och bloggen låg nere. Själv försov jag mig och bloggen led av ett pågående serverbyte. Dominobrickorna i My Bad Morning sattes i rörelse och hann rassla iväg en bra bit innan jag lyckades stoppa dem.

Nu blev du inte nämnvärt lidande. Ja, det blev faktiskt inte måleriet heller. Bloggen går att läsa igen och jag greppade penseln i flykten och satte några penseldrag som jag inte fick till under gårdagen.

Kvar är bara jag som försöker samla ihop mig.

Hade tänkt skriva om Konstnärsrollen i förändring i dag men får nu nöjet att göra det i morgon istället. Bra på så sätt att jag hinner tänka och förbereda mig lite mer och att jag kan passa på att fråga dig:

Upplever du att konstnärsrollen är i förändring? & På vilket sätt?

Tacksam för synpunkter, erfarenheter och frågor. Jag tycker det är en viktig fråga att utbyta tankar kring.

IMG_4101

Publicerat i Konstnärer, Måleri, Vanliga dagar | 5 Kommentarer

5 Responses to Va tusan!

 1. Sara säger:

  Jag tror nog konstnärsrollen, precis som de flesta (eller till och med alla) andra yrkesroller står i konstant förändring. Ju fler människor som finns, desto fler yrkesutövande finns det, desto svårare blir det att skilja sig från mängden och desto mer behöver/vill man utvecklas för att komma någon vart. Om man inte struntar i allt annat och bara kör sitt egna race, men jag tror nog att omvärlden spelar en viss liten roll ändå, om än omedvetet.

  Jag tror på en konstant fast svag förändring, som antagligen inte kommer att märkas ordentligt förrän om en sisådär hundra år kanske. Jämför man konstnärsrollen idag med hur den var för några hundra år sedan är den klart annorlunda. Kanske framför allt för att den nu inte är så skarpt avgränsad som den var förr, då till exempel porträttmåleri var som hetast. Nu kan rollen vara mer utblandad med andra yrkeskategorier, och konsten kan vara mer gränsöverskridande. Linjerna är vaga och suddiga.

 2. Sara säger:

  Hoppas förresten att resten av din dag blir bättre. :)

 3. Titti säger:

  Så sant. Du har kloka synpunkter, Sara.

 4. Marianne Grape säger:

  Det är inte bara yrkesroller som står i konstant förändring. Jag tror att allt och alla sakteligen förändras och det är kanske bra?

 5. Titti säger:

  Hej Marianne! Ja, de flesta av oss känner säkert att det förändras. Det gör jag också. Det är dock en massa tyckande om detta överlag och om konstnärsrollen specifikt. Ville kolla lite närmare på vad som pågår. Tack så mycket och hoppas att du har det bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.