Mentor – vadå?

I De tre viktigaste skrev jag härom dagen att jag ville hitta en mentor. Jag har fått lite frågor kring det där – via kommentar på inlägget och på andra sätt. Man har undrat hur jag tänker och vad det är för typ av mentor jag söker.

Jag tycker allmänt sett att det är en styrka att ta hjälp utifrån. Sådan kan man behöva av olika anledningar. Allt ifrån att man har problem att lösa till att man vill lära nytt och utvecklas inom ett område. En mentor är en form av extern hjälp, någon som har hunnit längre än en själv, som fungerar som ens bollplank och som har en uttalad roll att följa en en bit på vägen i ens utveckling.

Just nu är det läge för en ny mentor i mitt liv. Det är något som har vuxit fram under sommaren. Inte för att jag har problem utan för att jag tvärtom har en stabil situation som tillåter att jag höjer blicken och tänker framåt. Jag kan göra det själv men en annan människas kloka sparring skulle göra gott. Det jag skulle vilja är att bolla frågor och få input om mitt konstnärskap och den marknad som jag är verksam på. Lära mig mer. Vem mentorn skulle kunna vara och konkret vad jag skulle vilja arbeta med behåller jag dock för mig själv.

Under hösten ska jag försöka hitta rätt person. Kan det vara du eller har du tips på namn som du tror kan passa så är du varmt välkommen att kontakta mig. E-maila på titti@hammarlingconsulting.com eller slå en signal på 070-521 46 81.

IMG_9756

Publicerat i Insikter, Inspiration, Konst | 8 Kommentarer

8 Responses to Mentor – vadå?

 1. Ja, mentorskap tror jag på. Någon som har erfarenhet som man själv saknar. Som följer ens arbete med intresse men med lite distans. Lycka till i ditt sökande.

 2. Titti säger:

  Tack. Jag har också mycket positiva erfarenheter av mentorskap. Det gäller bara att hitta en bra matchning.

 3. Lena Ohlen säger:

  Jag har haft tur att hitta en mentor som är bra för mig. Men det är svårt för alla konstnärer är inte så generösa med sina kunskaper.
  När det gäller den administrativa biten av konstnärsskapet kan jag tipsa om Alyson Stanfield som har en blogg och som också har e-kurser. Jag har köpt hennes bok ”I’d rather be om the studio” som handlar om marknadsföring och sånt. Mycket bra tycker jag.

 4. Titti säger:

  Jag vet. Det kan vara svårt att hitta men det går ju. Roligt att du själv har en mentor som stämmer för dig. Och stort tack för tipset om Alyson Stanfield.

 5. Hans Westlund säger:

  Det är bra att lära av andra, om man även kan ifrågasätta dem.

 6. Maya säger:

  Det här är en mycket bra tanke du har.
  Jag har haft olika mentorer, men bara en åt gången, under nästan hela min långa konstnärsutveckling och för mig har det handlat mycket om att personkemin att den bör stämma . Idag har jag själv två adepter som kommit till mig via min ”konst” dvs vi har ett gemensamt språk där vi kan mötas och utifrån det gå vidare.Jag har jobbat med mentorskap i några år och har bara goda erfarenheter och jag skulle vilja påstå att jag finner det ömsesidigt dvs jag själv utvecklas av det.

 7. Titti säger:

  Hans: Du har rätt. Det måste ju finnas ett givande och tagande. Att ifrågasätta är viktigt.

 8. Titti säger:

  Maya, Jag har också mycket positiv erfarenhet av de mentorer jag har haft. Det har också varit en i taget. En lärare/mentor har jag haft i många år. Just nu har jag alltså ingen. Förstår det du beskriver med det gemensamma språket och att båda parter utvecklas av relationen. När matchningen är bra. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.