Efter gårdagens nöjd-diskussion

Medan jag försöker få till några nya profilfoton så tänker jag på gårdagens kommentarer. Några här i bloggen och andra på facebook-sidan.

Som bloggare är jag glad att den mest intensiva semesterperioden är över. Det kändes lite solokvist här ett tag. För roligast med att skriva är att ha kontakt med andra som delar intresset för konst, att få ta del av olika typer av kommentarer och att kunna utbyta tankar kring frågor som berör. Jag tycker att jag lär mig mycket av det. Tack!

Gårdagens diskussion var ett bra exempel. Reaktionerna på det jag skrev fick mig att tänka till. Ja, jag är väldigt nöjd alla de dagar när jag har målat mina pass. Mycket nöjd över vissa saker jag gör (det kan vara allt från ett penseldrag till projektidéer och utställningar). Aldrig nöjd så att jag skulle slå mig till ro. Inte missnöjd men ivrig och lite otålig kring framtiden. Det förstärks kanske nu då hösten snart är här. Jag vill så mycket och funderar därför ofta på vad som är viktigt och vart jag är på väg. Har nog alltid varit sådan.

Hoppas du har det bra med ditt.

Jag ska försöka göra någonting vettigt av mitt.

IMG_9344 2     IMG_9382

Publicerat i Denna blogg, Förhållningssätt, Inspiration | 4 Kommentarer

4 Responses to Efter gårdagens nöjd-diskussion

 1. Maya säger:

  Titti det är många bra frågeställningar du tar upp i din blogg och man får tilfälle att tänka till lite
  till skillnad från det som du beskriver så tänker jag aldrig på vad som är viktigt och vart jag är på väg Ibland skulle det vara skönt att få lite mer ordning(: men oftast bli det till begränsningar
  Detta år har jag två mastodonta utställningar, en har jag redan avverkat och nu närmar sig min utställning i höst.
  Jag törs inte tänka tanken på hur och vart jag är på väg kan ärligt säga att jag bara försöker vara just i processen och göra mitt jobb. Sedan efter vernissagen kan jag titta på mina verk och reflektera, Jag har även bokat en bad och solresa efter utställningsperioden där jag möjligen kan tillåta mig att tänka lite som du beskriver här i din text,men bara en lite stund tills det är dags att dyka i jobbet igen, mindfulness är ett bra vertyg under måleriproccen den fungerar för mig och kan vara värt att pröva

 2. Titti säger:

  Tack Maya. Ja, vi är så olika i det här och inte finns det något som stämmer för alla. Jag har det i min ryggrad att tänka mål och mening och vad som är viktigt. Gör det i både stort och smått. Uppskattar att få ta del av hur du tänker i ditt. Förstår det och det verkar ju fungera bra för dig. Vi kan inte och ska inte göra om oss men kan vi inspireras av varandra så är det redan ganska mycket. Får vi någon idé som leder oss vidare så är det värdefullt. Jag ser mycket fram emot att snart se dina målningar på utställningen.

 3. Jag känner igen min helt i att vilja mycket och att fundera på vad som är viktig. Ibland kommer det i vägen för måleriet. Då blir det jobbigt. Måleriet är att INTE vara i det logiska tänkandet, iaf för mig. Så jag försöker peppa mig själv med att det jag gör är ok, jag kan det jag kan och det sitter i ryggmärgen. Gå på känsla och måla! Detta brukar bli en form av nollpunkt som återkommer med jämna mellanrum.
  Tack för dina senaste inlägg de har väckt många igenkännande tankar. Roligt att följa din process i på olika nivåer.

 4. Titti säger:

  Maria, det är väl så att efter allt tänk om mål, vad som är viktigt och var vi själva står så ska det ändå målas. Vi är alla tre inne på det spåret här, fast vi formulerar oss lite olika. Och nöjda är vi antagligen alla efter att ha målat det vi tycker att vi vill måla. Tack för att du läser och kommenterar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.