Att kliva ner i det egna skapandet

Arbetet i målarrummet hade varit tacksamt. Lite långsamt men tacksamt. Det var en sådan där dag när nuet och görandet spred självklarhet åt tillvaron. Då det var behagligt att kliva ner i det egna skapandet och där studsa omkring utan några större krav eller planer. Och så ändå få en hel del gjort.

På kvällen tog jag mig NÖJD till Globen för att gå på Leonard Cohen-konserten.

Leonard Cohen har i ett livsperspektiv mycket märkbart klivit i och ur sitt skapande. Länge var han helt borta från det och gav då heller inte några konserter. Tillbaka är han sedan enbart några år. Nu stod han på scenen framför mig. Mitt i sitt skapande ännu en gång. En åldrad, tidlös man med total närvaro i sin musik. Som gav oss av sina ord och melodier på sitt säreget svalintensiva sätt.

Så han fängslade oss.

Coolt, avskalat och oklanderligt.

IMG_9465     IMG_9466

IMG_9521 2     IMG_9500

Publicerat i Musik, Processen att skapa | 10 Kommentarer

10 Responses to Att kliva ner i det egna skapandet

 1. Vad har du för förhållande till min favorit, Bob Dylan?

 2. Titti säger:

  Now we’re talking. Skämt åsido, Bob Dylan är min favorit också och hans musik fungerar som allra bästa sällskapet och coachandet när jag målar. Under Tags i vänstermarginalen hittar du vad jag har skrivit här i bloggen om honom – underrubriken är: Bob Dylan. Roligt att du frågade.

 3. Rosemari säger:

  Svalintensiva – vilket träffande ord för Cohen. Var satt du? Dina bilder är grymt bra ju.

 4. Titti säger:

  Tack. Jag satt på A 24. Fotade ena bildskärmen för just de här bilderna.

 5. Hans Westlund säger:

  coen funkar.. han spelar med hjärtat, själen. det är sån musik man vill höra i sitt eget skapande.

 6. Titti säger:

  Hej Hans! Jag tycker att han är bra och jag uppskattade konserten mycket. Dock lyssnar jag inte på honom alls när jag målar. Det är för lugnt för mig i det sammanhanget.

 7. Marianne säger:

  Gillar också Cohen men inte när jag målar. Väljer hellre ingen musik alls än fel musik till skapandet. Fina bilder.

 8. Titti säger:

  Tack, tack.

 9. Jag har gjort en del blogginlägg om Bob Dylan, men tyvärr har videoinslagen (från YouTube)i dem försvunnit, i många fall tydligen på grund av upphovsrättsproblem. Kanske hittar jag nya videofilmer att sätta in i textens sammanhang. Får se hur det blir…

 10. Titti säger:

  Ok. ska kolla, Har haft samma erfarenhet med YouTube. Gick igenom det mesta som fanns. Hade med något bra klipp i bloggen. Nu är nästan allt borttaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.