Klar med svår hängning

Utplaceringen av målningar i rummet fick ta tid men föll sig naturlig. Jag hade en grundplan och arbetade sedan vidare med de specifika förutsättningarna på plats. Lät intrycken där i Rådhusets tillfälliga utställningsrum styra. De fem vikväggarna mitt i rummet gick exemplariskt och var snabbt avklarade. Sedan började prövningen. Hälften av målningarna skulle nämligen hängas i linor från nyproducerade trälister längs med några av väggarna. Det blev plötsligt nästan hopplöst att få höjd och mellanrum att stämma med tumstockens och ögonmåttets direktiv. Linorna tänjde sig och och arbetsteamet började sakta men säkert krokna.

Till sist blev det dock som vi ville. Vi kunde slå igen den tunga ytterdörren och ta kväll. På stans torg och gator växte en marknad fram. En bit mat på det och sedan räckte det gott och väl att se vattnet röra sig i viken efter att en snipa drog fram.

IMG_8449     IMG_8451

IMG_8452     IMG_8453

Publicerat i Kristinestad, Utställningar | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.