Hunger

Människans hunger har många ansikten. Det finns svält i världen samtidigt som en stor del av mänskligheten konsumtionshungrar. Många har nästan inget medan andra kastar det de har och vill ha nytt och/eller mer.

Jag har varit på Jens Assurs utställning Hunger på Kulturhuset några gånger nu sedan i våras.  Jag har också hört Jens Assur berätta om projektet, som han har genomfört i samarbete med LRF och som konkret utgörs av fem böcker och en fotoutställning. Hunger handlar om att vi överkonsumerar och slösar med resurser men också om jordbruk och skog. Det är ett tankeväckande projekt som visas. Ett omdebatterat sådant också. Det uppskattas av många men drar också på sig kritik. Eftersom Jens Assur vill väcka debatt måste det nog vara så.

Projektet vänder sig till makthavare och till dig och till mig. Alla har en hel del att hämta i det – var man än står i de belysta frågorna. Perspektiven bidrar till egna ställningstaganden. Eller till att kritiskt granska de man redan har.

Jens Assur om Hunger i Nyhetsmorgon

Utställningen pågår fram till den 26 september.

be54fd86917e51d96b04f5b920a8807b

   Fotografi från Jens Assurs utställning Hunger

Publicerat i Utställningar | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.