Att måla på glasverandan

För att göra målandet enkelt under tiden jag är här i huset hade jag tänkt hålla till utomhus. På gräset, vid någon av stenmurarna eller i vattenbrynet framför fältstaffliet.

I vanliga fall målar jag nästan aldrig vid staffli. Tycker det är för begränsande och instabilt. Har dukarna direkt på någon målarvägg eller på golvet i stället. Far runt i rummet, nästan dansande. Aldrig sittandes på någon stol.

Nu blev det kallt och regnigt i går. Så pass att jag, som massvis med andra semesterfirare, fick inhandla fleecejacka och sockar. (Nee, jag hade inte packat med SÅNT.) Eftersom jag slabbar med färg när jag målar kan jag inte ställa mig var som helst inomhus. Jag hamnade i ett hörn av glasverandan, på en stol och med staffliet framför mig. Finfint ljus och behagligt för en dag men alldeles för städat och stilla för att fungera någon längre period med min målarpersonlighet. Tur att jag tog med just ett gäng 20 x 20-målningar. De är så små att jag skulle kunna sitta på en resväska och måla dem.

I dag ska jag hitta en plats där jag kan röra mig.

IMG_8850     IMG_8843

Publicerat i Måleri, Vanliga dagar | 4 Kommentarer

4 Responses to Att måla på glasverandan

 1. Sara säger:

  Det ser ut att vara en riktigt idyllisk tillfällig ateljé! :)

 2. Titti säger:

  Verandan är det absolut inget fel på – det är jag som behöver så mycket svängrum att den nog blir väldigt tillfällig. (: Hoppas det går bra med ditt!

 3. Lena Ohlen säger:

  Jag tror att det är bra att ibland måla på ett format som man i tw gör vanligtvis. De känns ovant men kan öppna upp nya kreativa möjligheter. Och du kommer att älska att komma hem till dinegen ateljé och få måla större.

 4. Titti säger:

  Ja, jag har haft mycket roligt med mina småmålningar. Sedan är det precis som du säger, att det blir härligt att komma hem till egna ateljén igen. Ha det bra, Lena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.