Vid en startpunkt

"Var du än är så befinner du dig vid en bra startpunkt". Jag har skrivit det tidigare och det är mitt allra bästa motto.

Det är lätt att fastna i "om det bara var si eller så" & "om jag bara hade"-tänk. Istället för att göra det som är viktigt för oss väntar vi på att något diffust, eventuellt bättre tillfälle ska infinna sig. Och det behöver inte handla om stora saker som att förverkliga sina drömmar, bryta upp eller byta arbete. Vi kanske drar oss för att söka upp den där personen som vi så gärna skulle vilja ha kontakt med. Vi kanske inte säger det vi skulle vilja säga till någon som betyder mycket för oss. Eller vi avstår från något vi så gärna skulle vilja göra. Tänker att "sedan kanske. Om bara… "

"Var du än är så befinner du dig vid en bra startpunkt" ger mig ofta puffen jag behöver för att BÖRJA NU. Det kanske inte blir riktigt som det var tänkt men vaddå? Jag rör mig mot mitt mål eller gör något i stället för att vänta eller avstå.

I går var jag i studion. Det såg ut som på bilden nedan. Tvångsrenoveringen är i stort sett klar och jag kan börja ställa in saker och vara där igen. Det ser jag som en form av startpunkt. Jag tänker inte återställa allt som det var innan. Eftersom jag har tomma målarväggar ska jag börja med att endast ha dukar på dem som hör till vildhästprojektet. Andra pågående målningar tänker jag arbeta med i målarrummet hemma, där jag har funnit en överraskande ro att fokusera och slutföra.

Så får det bli. Som startpunkt.

IMG_7688

Publicerat i Förhållningssätt, Måleri, Processen att skapa, Studion | 11 Kommentarer

11 Responses to Vid en startpunkt

 1. Reflekterat säger:

  Där såg det riktigt tomt ut.. Men det är väl snart välfyllt.

 2. Titti säger:

  Ja, snart är det full fart där igen.

 3. Minna säger:

  Jätte bra sagt om det som på finska kallas ”sitku” och ”mutku” -tänkande: alla orsaker vi hittar för att inte göra saker nu, tänka att lyckan finns någon annanstans och att inte ”carpe diem”. Jag har speciellt under det gångna året försökt lära mig att tänka, att livet är nu och t.o.m. sett några framsteg till min glädje. Men det gäller att ständigt vara på alerten för att inte tappa taget! Tack för dina inspirerande tankar!

 4. Titti säger:

  Tack, Minna. Jag tror inte det är enkelt för någon. Som du säger gäller det att vara på alerten. Och börja om när man märker att man har kommit av sig. Tack och lov finns det alltid en ny startpunkt.

 5. Maria-Thérèse säger:

  VÄLDIGT bra.

 6. Titti säger:

  Tack, Maria-Thérèse.

 7. Sara säger:

  Mycket kloka ord som säkert de flesta skulle må bra av att anamma lite oftare (inklusive jag själv). Lycka till med nyinredningen av studion!

 8. Titti säger:

  Tack & det ska bli skönt att komma igång i studion igen.

 9. Titti säger:

  Tack, Hans.

 10. Pingback: Inlägg som berör – 18 juni 2010 « Nattens bibliotek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.