MOMA och Rodeo Bar

Då jag redan har bloggat härifrån på tidigare resor tänker jag den här gången lyfta fram lite konst & skoj per dag istället för att riskera att upprepa mig.

Dagens konst: Jag var länge på MOMA idag. Såg Bruce Naumans ljudskulptur-utställning Days och fotoutställningen Pictures by Women: A History of Modern Photography. Båda gav mig riktigt mycket men på helt olika sätt. Ljud & bild skapade en intressant upplevelsehelhet. Jag valde därefter att stanna till vid några få favoritmålningar i MOMAs stationära samling. Då jag är MOMA-medlem kan jag komma och gå på museet och behöver inte klämma in maximalt med intryck på en gång, vilket passar mig bra. Förutom att titta på konst gjorde jag också en del research. Just nu är jag extra intresserad av New York som konstscen – historiskt och i dag och jag fick fantastiskt fin hjälp av personalen. Det är nämligen inte så lätt att hitta böcker om just det temat, konstigt nog. MOMA hade exempelvis inga.

IMG_7232     IMG_7227

IMG_7246     IMG_7248

IMG_7286     IMG_7303

Dagens skoj: På 27de gatan borta vid tredje Avenyn ligger Rodeo Bar. Det är ett osannolikt ställe med Texas-stuk. Buffel i taket, jordnötsskal på golvet och en hel trailer som bar. På kvällarna bjuds på levande americanamusik. Det är roligt där och jag rekommenderar stället varmt.

IMG_7306     IMG_7314

En stor hälsning till dig som läser. Hoppas du har det bra.

Publicerat i Konst, New York, Utställningar | 3 Kommentarer

3 Responses to MOMA och Rodeo Bar

  1. Pingback: Inlägg som berör – 4 juni 2010 « Nattens bibliotek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.