Inte bara konstnär…

I går var jag på föreläsning/workshop/paneldebatt arrangerad av bland andra Konstnärernas Riksorganisation, där jag är medlem. Programmet handlade om hur man ser på sin professionella identitet och de olika rollerna man har som konstnär, kreativ företagare och privatperson.

Fast man tycker sig veta vem man är och vad man håller på med så är det värdefullt att under andras vägledning få stanna upp och reflektera över sig själv och sin verksamhet.

Det var mycket givande. Också att få diskutera detta med kollegor.

I en inledande övning identifierade vi vilka roller var och en hade. Den övningen har jag gjort flera gånger tidigare men nu var det ett tag sedan. Jag kunde konstatera att min lista har vuxit sig lång. För lång. Jag fick tänka till och stryka lite. Fundera över vilka jag verkligen vill ha och behöver.

De roller som överlevde granskningen är: konstnär, konsult, företagare, hustru, faster, vän, projektledare, skribent och cowboy. Utan inbördes rangordning, kanske bör tilläggas.

Det blev uppenbart under dagen att nutidens konstnär HAR många roller att spela. Plötsligt kände jag mig inte så udda längre med min bakgrund och min crossover-verksamhet. Det är nog bara att köra på.

IMG_7542

Publicerat i Inspiration, Konstnärer | 4 Kommentarer

4 Responses to Inte bara konstnär…

 1. Sara säger:

  Jag har aldrig vågat mig på att verkligen identifiera alla mina roller/själv/personligheter… Har kommit en bra bit på listan i huvudet, sedan känt mig aningen matt och lagt det åt sidan. Men det är säkerligen väldigt nyttigt, speciellt om man behöver se över sina prioriteringar på grund av stressfaktorn. Det är dock antagligen ganska omöjligt att snäva ner listan alltför mycket, man behöver bläddra bland sina olika egon (eller vad man nu vill kalla det) för att inte bli alltför enkelspårig.

 2. Titti säger:

  Det beror nog mycket på vad man är i för situation och varför man gör det. Det behöver inte vara svårt. Bra är att bara skriva ner först precis som det är utan att värdera. Ge det tid innan man går vidare. Jag behövde ta bort men det kan lika väl vara att man behöver lägga till. Det viktiga är att försöka få en HELHET som man känner sig nöjd med.

 3. Hans Westlund säger:

  intressant. tänkvärt. tack.

 4. Titti säger:

  Var så god. Det är ett enkelt sätt också att se vad man borde tillföra och om verkligheten överensstämmer med hur man vill det ska vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.