Från gallerier till gatuliv

Dagens konst: Det blev en ordentlig runda i gallerispäckade Chelsea i dag. Jag såg en hel del bra konst, såklart, men inte mycket som riktigt berörde mig. Efter ett 20-tal gallerier var jag mätt och lite snärjd. Istället för att se mer tog jag en långpromenad längs gatorna och fotograferade sådant som väckte mitt intresse. Känslan av mättnad och snärjdhet försvann nästan omgående.

Efteråt kollade jag konstböcker på The Strand vid 12te gatan på Broadway. Där kan man lätt tappa bort både tid och rum. Det är en av de bättre bokhandlarna på Manhattan för just konstböcker. En annan är Rizzoli på 57de gatan mellan 5te och 6te Avenyn. Museer som t.ex. MOMA och Whitney har också bra utbud. För att nämna några.

Dagens skoj: Det var att måla några dukar med akrylfärgerna jag köpte i går. Det gjorde jag på toaletten för där fanns det bästa ljuset. Kanske ska jag köpa någon duk till. Jag åker ju ändå inte hem förrän på onsdag.

IMG_7376     IMG_7373

IMG_7379     IMG_7381

IMG_7426     IMG_7214

Publicerat i Konst, New York, Vanliga dagar | 6 Kommentarer

6 Responses to Från gallerier till gatuliv

 1. Minna säger:

  Fina bilder och ger ett fräscht alternativ till de typiska skykraparbilderna. Och ändå så typiskt NYC. Du skulle kunna samla en bok av dina bilder.

 2. Lena säger:

  Jag gillar den här typens foton Du tar. de säger så mycket mer än de vanliga turistfotona.Det ligger något i det Minna skriver, en vacker bilderbok med små betraktelser vore inte helt fel. du har en förmåga att kort uttrycka dig insiktsfullt. DET är också en konst!

 3. Titti säger:

  Hej Minna och Lena, roligt att ni uppskattar bilderna. Jag har ingen tanke/plan på att göra något professionellt med fotograferingen som läget är nu. Ser det som en ren avkoppling från måleriet, som är så helt min grej. Men man vet ju aldrig. Jag stänger inga dörrar och det är väldigt roligt att fota också.

 4. Hans Westlund säger:

  tycker det är nuderbart att du målar inne på en toalett i New York. Hade inte fattat att du varit där så många ggr tidigare. Jag har aldrig varit där, men min syster vill att jag ska ha som mål att ställa ut där en dag.. och tja.. varför inte :) Önskar dig en fortsatt trevlig resa.

 5. Hans Westlund säger:

  underbart.. inte nuderbart :D och att du varit i NY, inte inne på en toalett, även om du troligtvis varit inne på en toalett fler gånger än du varit i NY.. he he

 6. Titti säger:

  Haha. Jag började med målandet på toaletter för flera år sedan när jag reste själv och hade kvällstid över. Men det blir i akryl då och jag har ännu aldrig tyckt att någon av dem har haft något existensberättigande när jag kommer hem. Men jag har i alla fall trivts under tiden och fått måla i stället för att ex. glo på TV.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.