Det där med åldern & Willie Nelson

Vi lever i ett land där man ofta är för ung eller för gammal.

Väldigt många gånger är människor här för gamla. Vi har en restriktiv hållning till vad som är passande i olika åldrar och vi är usla på att ta till vara äldre människors kunskap och engagemang. Det finns en åldersnoja som skapar avstånd och som kväser mångas drömmar.

En del låter det där svepa förbi utan att de bryr sig medan många börjar undra tidigt i livet om de är för gamla. Om det är för sent att göra olika saker och om de alls skulle tas på allvar ifall de försökte.

I går var jag på Cirkus och såg Willie Nelson uppträda med sitt band. Willie Nelson är född 1933. Han turnerar för fullt och har släppt bortåt 90 album, det senaste i år. Säga vad man vill om hans musik men jag tycker han är ett föredöme vad gäller att leva sitt liv utan att anpassa sig till de åldersnormer som finns. Han skapar för att han vill och för att han kan. Och han fortsätter turnera för att han tycker om att uppträda och att möta sina fans.

Ett fullsatt Cirkus stod upp för denne man i går.

Go Willie!

Go också alla andra som vill något mer eller något annat än vad våra åldersnormer signalerar.

IMG_7739     IMG_7746

01otra2

Publicerat i Förhållningssätt, Konst, Musik | 4 Kommentarer

4 Responses to Det där med åldern & Willie Nelson

 1. Lasse säger:

  En legend. Vad tyckte du om konserten?

 2. Titti säger:

  Jag lyfter på hatten för WN och bandet. Det är inte min favoritmusik men det kändes kult att uppleva konserten i går. Stort.

 3. Big säger:

  Han har också medverkat i många filmer även på senare år. Oftast som en biroll. Bästa filmen är Stagecoach från 1986 tillsammans med The Highwaymen (Kris Kristofferson, Waylon Jennings och Johnny Cash. Var det mycket cowboys och cowgirls i publiken?

 4. Titti säger:

  Några hattar såg jag men det behöver inte vara = cowboys/cowgirls. (:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.