Dags att summera och att låta Dylan vila

Det är dags att summera. I morgon bryter jag upp från en tillvaro, som har gett mig nytt måleri, välbehövliga insikter och en överraskande trivsel. Det var den avbokade långresan till South Dakota/Wyoming och tvångs-renoveringen i studion som ledde mig till en ofrivillig arbetsperiod i mitt gamla målarrum. Och här har Bob Dylan stått för bästa möjliga peppmusik medan jag har haft fint flyt vid målarväggen.

Vad gäller måleriet så har jag två pågående huvudprojekt. Jag målar dels för en vanlig separatutställning i Stockholm och dels arbetar jag med projektet om vildhästarna. Beställningsuppdrag, samlingsutställningar och samarbeten med några konstföreningar tillkommer men mitt fokus är på dessa två projekt. Resultaten från dem ska visas under 2011, är det tänkt.

I sommar blir det utställning i Finland och i höst deltar jag i Kistamässans Höstsalong utanför Stockholm och i en konstmässa i Paris. 2012 kommer jag att ha en separatutställning i Helsingfors.

Jag har tackat nej till flera möjligheter att ställa ut också. Både här och i andra länder. Det smärtar ibland men man kan inte vara med på allt.

Överlag rullar det på rätt bra. Jag har ingen drivkraft att bli störst, bäst och vackrast. Däremot vill jag arbeta ambitiöst med min konst och med att utveckla den. Eftersom andra uppskattar det jag gör så uppmuntras jag. Inte till att göra riktigt som de vill men till att fortsätta.

I dag slåss många saker om min tid men jag ska måla några timmar i alla fall. Måla för sista gången på ett tag. Passa på att lyssna på några favoritspår från Dylan medan jag gör det. Sedan ska dukarna få torka och Mr. Dylan vila medan jag själv ska ta och pinna vidare.

IMG_7166 2

Publicerat i Måleri, Processen att skapa, Projekt, Utställningar | 12 Kommentarer

12 Responses to Dags att summera och att låta Dylan vila

 1. Pingback: hemvävt.net » Flow

 2. Sara säger:

  Vad roligt att det går så bra för dig! :) Lycka till med målandet idag, och hoppas att vad du än kommer att göra härnäst blir givande.

 3. Titti säger:

  Tack Sara. Det har verkligen varit en bra period. Jag fick mig en tankeställare också. Att inte vara så beroende av yttre omständigheter när jag målar. Göra det bästa av det som är. Lycka till med ditt du också.

 4. Lena säger:

  Hejsan! Hittade dig idag via en annan bloggsida. det finns en finlandssvens blogg som Du finner på http://www.bloggen.fi och där dyker du upp nu och då bland ”andra slumpbloggar”. Kul! Läser att Du skall ha utställning i Finland också, var och när blir det? Ha en bra fortsättning!

 5. Titti säger:

  Hej, jag kan tyvärr inte ge informationen om sommarens utställning riktigt än. Gör det direkt när den kan bli officiell. Jag ser mycket fram emot det i alla fall!

 6. Lena säger:

  ok! Spännande!

 7. Maria-Thérèse säger:

  Ska bli jätteroligt att se din konst på ”riktigt” vid tillfälle! Kanske Stockholm, då!

 8. Titti säger:

  Det skulle vara trevligt. Vilka fina saker du gör.

 9. Maria-Thérèse säger:

  Tackar :) Kan jag få besöka din ateljé någon gång och kanske göra intervju till min blogg el.dyl?

 10. Titti säger:

  Det får du gärna göra. Bara hör av dig när du är här.

 11. Hans Westlund säger:

  Skönt att det gick bra att måla även där. Om du skulle göra en cd med dina dylanfavoritlåtar på, vilka skulle platsa in där?

 12. Titti säger:

  Hej, det känns nästan som en omöjlig uppgift eller en uppgift jag inte vill lösa – att plocka ut Dylan-låtar så en och en. Jag lyssnar nästan alltid på musiken CD-vis och det finns så många bra att det växlar lite med humör etc. Jag gillar senare CDn som Modern Times och Together men också exempelvis Oh Mercy, Blood on the tracks, Blonde on Blonde, Time out of mind, Highway 61 revisited, John Wesley Harding för att nämna NÅGRA och här inte i någon tidsmässig eller prioritetsmässig följd. Svårt att rekommendera Dylan överlag. Man gillar eller gillar inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.