Att gå SIN väg

Precis som barnet som måste få upptäcka SIN egen värld så behöver vi vuxna få möjlighet att vara i våra. Det innebär att vi går iväg ibland och gör saker för oss själva.

Livet är en ständig balansgång mellan detta egna och vår samverkan med människorna omkring oss. Och ingens val är den andras riktigt likt. Det finns tusen skäl till att vi har det som vi har det.

Som konstnär spenderar man mycket tid med att vara själv. Så pass att det lätt kan uppstå konflikt mellan behoven att arbeta med konsten och förväntningarna på ett familjemässigt/socialt engagemang. Vi har andras önskemål att ta hänsyn till och våra inre drivkrafter ska jämkas ihop med det egna samvetet.

Vi får försöka hitta vår balans så gott det går. Om och om igen. Och kanske inte ta varandra så för givet utan unna varandra ett eget liv. Parallellt med våra gemensamma.

Tänka att den största av kärlekar är att låta någon få gå SIN väg.

IMG_7509 3

Publicerat i Förhållningssätt, Inspiration, Processen att skapa | 6 Kommentarer

6 Responses to Att gå SIN väg

 1. Jamen precis! Bra uttryckt! Inte lätt dock…

 2. Titti säger:

  Nej, det är inte lätt.

 3. Hans Westlund säger:

  En balansgång är det. Men jag tänker ofta, när jag står och målar, att jag ska släppa allt annat och bara vara i nuet. Tid,rum, ansvar och behov bara suddas ut och försvinner i några timmar. det är skönt, men det vore svårt utan en förstående partner. Det har jag. Och jag ger tillbaka till henne genom att låta henne få vara där hon vill lika mycket. Ensam är inte stark.

 4. Titti säger:

  Ja, det är ett givande och tagande och ert exempel är bra. Hemmavid fungerar det för mig också men jag får ändå hela tiden hårdprioritera för att få till det. Min väg att hitta balansen är att aktivt välja bort många saker som intresserar mig och känns viktiga. För att måleriet är ännu viktigare, helt enkelt.

 5. Hans Westlund säger:

  Tavlorna gör sig inte själva :)

 6. Titti säger:

  Så är det. Jag tycker t.o.m. att jag behöver mer och mer tid för att göra dem. (:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.