Var hittar du inspirationen?

Vi vill så gärna vara inspirerade! Det är i de stunderna som livet spritter till och som vårt skapande får glöd. Som vi blir ivriga och ljusa i sinnet.

Men varifrån kommer egentligen inspirationen?

Ordet inspiration kommer från latinska ordet inspiro och betyder inblåsa och väcka liv i. Man kan med ordet syfta på en ingivelse från gud men ofta tänker vi inte så mycket på källan. Detta för att vi många gånger inte riktigt vet. Det handlar i varje fall om någonting som kommer till oss och som vi känner starkt för. Möjligheter öppnar sig som vi inte riktigt såg innan.

Ofta överraskas vi av inspirationen. Den kan komma när vi minst anar det. Försöker vi styra över den för hårt kan den vara svår att fånga. Vill vi aktivt hitta den får vi söka den på olika sätt och med tiden kan vi träna oss i att hitta ställen/situationer där vi lättare kan nå den.

Som en input till det här temat undrar jag var DU hittar din inspiration? Berätta gärna vad som får dig att gå igång. Du är också välkommen att ställa frågor/komma med funderingar i ämnet. Jag är tacksam för all hjälp eftersom jag gärna vill belysa temat och planerar att göra några uppföljande inlägg om inspiration under de närmaste dagarna.

IMG_4518     IMG_4526

Publicerat i Inspiration, Processen att skapa | 24 Kommentarer

24 Responses to Var hittar du inspirationen?

  1. Pingback: Tweets that mention Titti Hammarling » Blog Archive » Var hittar du inspirationen? -- Topsy.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.