Lek med mig

Jag vaknar tidigare än "vanligt tidigt". Bilderna i huvudet tumlar runt och vill att jag ska stiga upp. De rycker i mig som en hund som tycker att matte är en trist sömntuta. "Varför ligga här när du kan leka med mig?"

Istället för att sova vidare tackar jag för inviten, kliver upp och ägnar morgonen åt att gå igenom lite olika bilder och planer.

Jag söker inget speciellt. Tittar mest och tänker. Testar några idéer. Hamnar i vildhästprojektet och ser att jag har bra material. Att jag har vad jag behöver. Sorterar och sammanställer. Går på vilken känsla jag vill förmedla. Den vägleder mig.

Fortsätter och börjar titta på en del fotografier jag har tagit. Kollar vad jag tycker om och vad jag klickar förbi. Fastnar vid den här bilden som jag tog i Köpenhamn för ett tag sedan. De rent fotografiska kvaliteterna spelar inte så stor roll. Den verkliga historien bakom lakanet i fönstret kommer jag aldrig att få höra.

Jag fångas för att motivet leker med mig och utmanar mig.

För att det gömmer svaret och får mig att leta.

IMG_4770

Publicerat i Inspiration, Processen att skapa, Vanliga dagar | 8 Kommentarer

8 Responses to Lek med mig

 1. Eva säger:

  Läser vad du skriver och funderar på varför denna bild ”fångar” ditt intresse. Tanken går till lakanet som fångar brukar använda när de ger sig av, rymmer, från sitt fängelse.

 2. Titti säger:

  Tack. Den tanken hade jag inte ens tänkt i detta sammanhang även om jag har funderat på en del alternativ.

 3. Susanne säger:

  Så fint du skriver Titti…tack för att vi får hänga på i processen !

 4. Titti säger:

  Du är välkommen och jag tycker mycket om att få kommentarer. Det ger mig något att tänka på. Tack.

 5. Sara säger:

  Åh, sådana uppvaknanden är underbara! Härlig bild, för övrigt. Jag håller med Eva, fast min första tanke var ett gammalt mentalsjukhus (a la ”One Flew Over the Cuckoo’s Nest”/”Gökboet”), i något varmt medelhavsland.

 6. Titti säger:

  Ja, det blev en bra morgon så det var alla gånger värt att kliva upp. Intressant att höra dina tankar om bilden. Allt gott.

 7. Eva säger:

  Tage Danielssons film ”Släpp fångarna loss, det är vår!” känns roligt att minnas med tanke på bilden. Kanske är det så enkelt budskap: det är vår.

 8. Titti säger:

  Ja, det är det ju och visst kan man tänka sig någon som rymt. Själv har jag tänkt att det är någons hem men funderat om det är en gammal eller ung kvinna som bor där och anledningen till att HON vill ha ett rent, väldoftande lakan. Så gick mina tankar. Men jag har ingen aning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.